20/10/2020

Tehnici de PURIFICARE ENERGETICA

aromatherapy-candles_31166641
TEHNICI DE PURIFICARE ENERGETICA
  •  DUSURI RECI – doar dacă starea de sănătate o permite. Apa rece este diferită din punct de vedere energetic de apa fierbinte şi atunci când curge pe trupul tău fizic şi prin câmpul tău energetic, “şocul” ei elimină energia negativă sau “lipicioasă” închisă înăuntrul sau în jurul corpului tău. E mai bine să începi duşul cu apă rece, mai degrabă decât să-l închei aşa, pentru că apa caldă sau fierbinte extinde aura şi face ca energia negativă să patrundă mai adânc în corpul energetic. Nu este necesar să fii masochist, să stai sub duşul cu apă rece minute întregi, ci doar să speli rapid cu apa rece zonele chakrelor în special, ca ele să se purifice, după care poţi mări temperatura apei după dorinţa ta. E chiar mai bine dacă poţi face asta de două ori pe zi: dimineaţa devreme şi seara înainte de culcare.
  • FOLOSIREA TEHNICILOR DE CURATARE A MEDIULUI INCONJURATOR. In esenţă, trebuie să cureţi regulat toate zonele în care iţi petreci cea mai mare parte a timpului. Pentru mulţi asta înseamnă casa şi locul de muncă, precum şi împrejurimile acestora. Acasă, zonele pe care trebuie să te axezi sunt colţurile camerelor unde se poate aduna energie negativă sau stagnantă, precum şi locul pe care stai cel mai mult sau dormi (spre exemplu fotoliul sau patul favorit, scaunul de la computer, etc.). Curatarea energetica in natura
  •  MINIMALIZAREA ENERGIEI NEGATIVE PE CARE O ADUCI IN CASA – prin scoaterea pantofilor şi lăsarea lor la uşa din faţă sau din spate, după caz. Acest lucru trebuie să fie valabil şi pentru musafirii dumneavoastră. Aceasta nu e numai o metodă de a scăpa de praf şi de pământ şi a păstra covoarele curate, ci şi o metodă de a evita introducerea energiilor negative în casă, deoarece se ştie că cea mai densă şi groasă energie negativă e la nivelul solului. Un mod util de a scăpa de energia negativă adunată de pe stradă este că, înainte de a intra în casă, să circuli pe o potecă de pământ bătătorită sau să iţi scuturi tare picioarele pe o porţiune de pământ cu iarbă, astfel ca energia negativă să se scurgă şi să fie folosită de Pământ. Nu e indicat sa-ţi ţii pantofii în dormitor deoarece când dormi eşti mult mai vulnerabil la energii negative. Ar fi o idee şi mai bună dacă, atunci când ajungi acasă, te descalţi la uşă şi circuli în papucii de casă până la baie unde faci un duş, la început cu apă rece, rapid, şi apoi cu apă caldă, astfel încât să elimini absolut orice energie negativă adunată de afară. Curatarea energetica si beneficiile ei
  • FOLOSIREA SUNETELOR SI A MIROSURILOR PENTRU PURIFICARE. Este chiar benefic să faci zgomot în colţurile camerelor pentru a rupe energia stagnantă ( baţi din palme, foloseşti o tobă, un clopoţel tibetan sau o cutie muzicală). Mirosurile conţin şi ele vibraţii – poţi folosi uleiuri aromate sau beţigaşe aromate. Câteva picături de uleiuri de lavandă sau lămâie sunt ideale pentru purificarea spaţiilor. Unul-două beţigaşe aromate aprinse, purtate prin toate colţurile camerelor, sunt de asemena benefice.
  • FOLOSIREA UNEI MICELE DE PLANTE PURIFICATOARE. Fumul de plante este folosit de americanii nativi pentru a se purifica fizic si spiritual. Cele mai utilizate ierburi sunt: salvia (salvia apiana sau salvia albă), cedrul (cedrul roşu de vest sau cedrul californian tamâiat) şi scarda odorata (viòla it. – violeta). Salvia este folosită pentru a alunga energiile negative, a curăţa şi a purifica; cedrul e utilizat pentru a echilibra energiile masculine cu cele feminine; scarda se spune că aduce dulceaţă, frumuseţe şi iertare în viaţa cuiva. Din când în când, alte ierburi, cum ar fi levănţica (Lavandula officinalis) sunt incluse într-un amestec pentru a aduce binecuvântare spirituală.Folosirea fumului unui micelui de plante pentru autoafumare sau afumarea cuiva (dar atenţie, nu aproape de corp sau păr) se face astfel: mai intâi pui persoana să stea în picioare cu braţele depărtate de corp la nivelul umerilor. Ia bagheta cu mănunchiul de plante care arde mocnit (e bun şi beţigaşul aromat) şi trece-o pe deasupra capului şi a umerilor de 2-3 ori, având grijă de fiecare dată să nu apropii bagheta de păr, faţă sau haine. Apoi plimbi bagheta de-a lungul braţelor, şi fă un zigzag graţios în faţa chipului, a trunchiului şi a picioarelor, apoi din nou, la ceafă, în spatele trunchiului şi al picioarelor. La final, cere-i persoanei sa-şi ridice picioarele unul câte unul şi plimbă bagheta fumegândă pe sub fiecare picior. S-ar putea să trebuiască să reaprinzi beţigaşul de câteva ori. Pentru a te afuma pe tine, modul tradiţional este să atragi fumul către tine folosind o pană mare, de preferinţă una care să fie folosită doar pentru aşa ceva. Tine bagheta cu ierburile fumegânde într-o mână iar pana în cealaltă mână, apoi “perie” fumul către tine cu pana, din creştet până în picioare. Raspândeşte fumul deasupra umerilor astfel încât să curgă pe spate,având grijă să nu apropii bagheta fumegândă prea aproape de păr, piele sau îmbrăcăminte. Apoi repetă acelaşi lucru sub fiecare braţ. Este un procedeu relaxant iar mirosul e foarte plăcut. Mulţi oameni pot percepe diferenţa în câmpul energetic după afumare – e mult mai luminos şi clar, ceea ce are un efect energizant aşa că e bine să fie făcut dimineaţa, dar nici seara nu e rău, cu o oră-două înainte de culcare. E indicat oricum să faci această purificare după un eveniment greu, o sarcină dificilă, o stare negativă percepută în interiorul tău. Nu uita să stingi bagheta sau beţişorul, asta din motive de siguranţă (bagi bagheta aprinsă într-o oală şi pui capacul, spre exemplu). E bine ca după purificare să bei un ceai de plante de curăţare, cum ar fi lavanda şi salvia. Eu spun şi rugăciunea “Tatăl nostru”, înainte şi după purificare, fiind cea mai adevărată şi mai directă rugăciune către Marele Creator. Cum sa elimini energia negativa?
  • INDEPARTAREA DEZORDINEI SI PASTRAREA INCAPERILOR SI OBIECTELOR CURATE SI ORDONATE. Important e să scapi şi de toate obiectele vechi şi inutile care aglomerează spaţiul de locuit, atât de tot ceea ce nu foloseşti, cât şi de tot ceea ce nu iubeşti. Aceste lucruri la care nu ţii sau nu-ţi mai folosesc la nimic reţin energia stagnantă, veche, de care trebuie să scapi. A face o curaţenie generală poate fi dificil, dar beneficiile depăşesc cu mult efortul depus şi asta vei vedea şi după reacţia prietenilor tăi care te vor vizita după terminarea acestei munci.

Sursa : Penelope Quest – “Autovindecaera prin Reiki”, Editura Polirom

Distribuie acest articol Oficial Media
Share