Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tezaurul dâmbovițean expus, pe perioada verii, la Arhivele Județene

În această perioadă Serviciul Judeţean Dâmboviţa al Arhivelor Naţionale organizează o nouă expoziţie, deschisă pe perioada verii.
„Este vorba de punerea în valoare a documentelor fotografice pe care le păstrăm în depozite, în special a celor ce reliefează momente şi figuri al căror destin s-a împletit strâns cu istoria urbei noastre”, a precizat consilierul superior, Mariana State, organizatorul expoziției.
Sunt expuse buletine de înscriere, cu pozele persoanelor din liste, de asemenea paşapoarte eliberate în anii interbelici, din Fondul Prefectura Judeţului Dâmboviţa. Majoritatea fotografiilor expuse aparţin însă Colecţiei de fotografii a instituției: Târgoviştea, în special, dar şi câteva fărâme din istoria judeţului nostru, de la sfârşit de secol XIX, din perioada interbelică, însă şi mai noi, din anii „remodelării” masive a chipului oraşului, în vremea comuniştilor. „Ultimele la care am facut referire au fost adunate, structurate şi oferite cu amabilitate de dl.Horja, o persoană interesată de destinul vechilor cădiri şi străzi târgoviştene, în acei ani.” a continuat organizatorul expoziției.
Chipuri de soldaţi, autorităţi publice locale, absolvenţi, avocaţi, anonimi, case, clădiri de şcoli, biserici, cinematografe, bănci, firme, librării, croitorii, parcuri, poduri, străzi….cu parfumul epocilor trecute, toate constituie un prilej plăcut de a vizita sediul din str. Plt. Diţescu Stan, nr.6 al Arhivelor Naţionale, pentru expoziţia vernisată la 2 iulie.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin