Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tică Dan Alexandru: Modalitatea de funcționare a școlilor în Dâmbovița

Tică Dan Alexandru, vicepreședinte PNL Târgoviște și inspector școlar, a transmis astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, detalii cu privire la deschiderea școlilor în Dâmbovița începând cu data de 8 februarie 2020.

”Precizări în legătură cu modalitatea de stabilire a scenariilor de funcționare

DSP Dâmbovița informează Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, după care Inspectoratul școlar va transmite unităților școlare informarea DSP și pe baza acestei informări, Consiliul de administrație al unității de învățământ propune Inspectoratului Școlar aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității.

Și aici sunt 3 scenarii.

 • Primul scenariu ar fi unul în care rata de incidență este mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori, acesta fiind denumit și scenariul verde în care toți elevii vor veni fizic la școală.
 • Scenariul 2 în care rata de incidență este între 1 și 3 la mia de locuitori și asta înseamnă că vin la școală elevii din învățământul preșcolar, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, adică a VIII-a , clasa a XII-a și a XIII-a
 • Scenariul 3 în care rata de incidență între 3 și 6 la mia de locuitori caz în care vin la școală doar elevii din învățământul preșcolar și din învățământul primar.

La nivelul județului Dâmbovița am făcut o analiză a capacității unităților de învățământ pentru reluarea procesului de învățământ începând cu data de 8 februarie și situația este următoarea:

 • sunt 152 de unități de învățământ cu personalitate juridică care școlarizează un număr de 11 390 de preșcolari,
 • 20 503 elevi din învățământul primar,
 • 3449 elevi aflați în clasa a VIII-a,
 • 3799 de elevi în clasa a XII-a și a XIII-a și
 • 10 491 de elevi aflați în clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, respectiv a IX-a, a X-a și a XI-a.

Bineînțeles avem și 4464 de cadre didactice care predau în acest moment în județul Dâmbovița. În acest moment avem și o estimare pe scenarii conform ratei de incidență și anume:

 • 70 de unități de învățământ se află în scenariul 1, adică copiii vin fizic toți la școală,
 • 78 de unități se află în scenariul 2
 • 4 unități de învățământ se află în scenariul 3.

 Gradul de asigurare cu echipamente medicale și dezinfectanți la nivelul județului Dâmbovița

În momentul de față există un stoc de 2 348 610 bucăți de măști de protecție și 66 273 de litri de dezinfectanți. Acest stoc se află în acest moment și este pregătit pentru toate școlile din județ. Aș vrea să reamintesc și câteva din măsurile pe care Inspectoratul Școlar Județean le-a luat pentru asigurarea materialelor de protecție și a dispozitivelor electronice.

Prin ordonanța de urgență 144/2020 Inspectoratul Școlar a depus proiectul POIM și au fost achiziționate peste 2,5 milioane de măști, peste 53 000 de litri de dezinfectanți și 800 de aparate care asigură igienizarea spațiilor școlare. Tot prin această ordonanță de guvern a fost depusă cererea de finanțare și au fost achiziționate 4836 de tablete, 893 laptopuri și multe alte echipamente electronice cum ar fi video-proiectoare, tablete, grafice sau camere WEB.

Prin hotărârea de guvern 370/2020, tot Inspectoratul Școlar a primit 5143 de tablete care bineînțeles au fost distribuite către elevii din județul Dâmbovița. Mai avem încă un proiect ROSE al Ministerului Educației prin care Inspectoratul Școlar a primit 1354 de laptopuri.”

 

https://www.facebook.com/189621847716212/posts/4000435443301481/

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share