Aurelian Cotinescu, PNL: Dialog al surzilor la Consiliul Local Municipal Târgoviște - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Aurelian Cotinescu, PNL: Dialog al surzilor la Consiliul Local Municipal Târgoviște

Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște și consilier local, a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre modul în care au loc ședințele de Consiliu Local din cadrul Primăriei Târgoviște, de un ”dialog al surzilor” în care ”ideile îți pot fi cenzurate sau blocate printr-o demagogie continuă”. Liderul PNL spune că își dorește ca rostul consilierilor locali să rămână acela pentru care au fost aleși, de a servi interesul comunității și de a găsi la comun cele mai bune soluții dezbătute în astfel de întâlniri.

Din articol:

  • Nu am crezut vreodată că într-o ședință de Consiliu Local, modul de adresare poate să înceapă cu ”bă” sau cu ”mă”. Pentru mine a fost șocant, vă spun sincer!
  • În ultimele 3 luni ni s-a cerut votul în Consiliul Local pentru anumite măriri de salarii, Poliția locală, Municipal Security, sau anumite angajări, Compania de Transport Public, Grădina Zoologică și altele.
  • Nu avem bani să dăm burse elevilor așa cum prevede legea, dar avem bani pentru toate aceste măriri salariale și angajări.
  • Poliția Locală are un buget de 10 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro cu 95-96 de angajați. O medie a salariului de peste 7000 de lei brut. Pe lângă aceasta, polițiștii locali beneficiază și de un spor de 1000 de lei lunar, pentru haine și hrană.
  • La transport pubic, reprezentanții primăriei au votat închiderea liniei de troleu și noi ne-am opus.

Aurelian Cotinescu, declarații pe larg:

„Trăim într-o democrație perfectibilă, în care știrile circulă repede, în care suntem bombardați cu o cantitate enormă de informații, adevărate sau nu, dar care ne dau senzația că știm ceea ce se întâmplă, că suntem niște oameni informați. Trăim într-o societate în care putem să ne exprimăm liber, dar, din păcate, am ajuns să nu ne mai înțelegem unii cu ceilalți. Nu avem timp să ascultăm părerea celor din jur, nu avem timp să cântărim ideile altora, și ce este mai rău, cultura dialogului, este efectiv astupată de lipsa de interes a unora sau de autosuficiența altora.

Acest dialog al surzilor definește și ședințele de Consiliu Local al Municipiului Târgoviște, din care nu iese nimic bun.
Nu am crezut vreodată că într-o ședință de Consiliu Local, modul de adresare poate să înceapă cu ”bă” sau cu ”mă”. Pentru mine a fost șocant, vă spun sincer! Nu am crezut că jignirile, demagogia, lipsa de profesionalism pot fi duse la rang de artă. Unii chiar se laudă cu modul acesta de abordare. Nu am crezut vreodată că ideile îți pot fi cenzurate sau blocate printr-o demagogie continuă.

Trebuie spus că PSD se ascunde în Consiliul Local și în general în Primărie, în spatele unei majorități absolute. Dar, istoria recentă a PSD, ne arată că au fost oameni mari ai acestui partid, Adrian Năstase, Liviu Dragnea, care erau atoateștiutori și țara nu a dus-o deloc bine și nici ei nu au dus-o bine. Cunoscând lecțiile istoriei și ale trecutului, cred în continuare cu tărie că în Consiliul Local trebuie să fie un loc al dialogului, un loc al excelenței în administrație, un loc al caracterelor, astfel încât ideile să se poată transforma cu adevărat în fapte. Pentru că cetățenii asta așteaptă de la noi ca și consilieri locali, ca și administratori ai Primăriei, așteaptă faptele, lcururile care să le schimbe viața în bine.

În ultimele 3 luni ni s-a cerut votul în Consiliul Local pentru anumite măriri de salarii, Poliția ocală, Municipal Security, sau anumite angajări, Compania de Transport Public, Grădina Zoologică și altele.

Toate în contextul în care UE a anunțat recesiune economică și România din punct de vedere economic șchioapătă. Este o pandemie care ne-a afectat social și economic. Lucrurile bune vor veni peste ceva timp, luni sau ani. Primăria Târgoviște are datoria de a conserva, de a proteja, de a ne proteja pe noi financiar și social. Trecând dincolo de politică trebuie să se facă administrație. Alegerile s-au încheiat, dar se pare că datoriile politice către anumiți membri de partid, rămân. Ei trebuie angajați și ajutați financiar.
Din punctul nostru de vedere, vedem că nu avem bani de cofinanțări pentru proiectele europene, că nu avem bani să dăm burse elevilor așa cum prevede legea, dar avem bani pentru toate aceste măriri salariale și angajări.

Poliția Locală are un buget de 10 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro cu 95-96 de angajați. O medie de a salariului de peste 7000 de lei brut. Pe lângă aceasta, polițiștii locali beneficiază și de un spor de 1000 de lei, și cu toate acestea, unii dintre ei, beneficiază de un salariu mărit în perioada de criză și de pandemie, în care nu sunt bani de alte lucruri. Cred că polițiștii de la națională sunt total invidioși pentru colegii de la Poliția Locală. Am înțeles că doar o mică parte din polițiștii locali au armă, pentru că se pare că nu îndeplinesc anumite condiții ca să aibă armă.

Cu aceste cheltuieli absurde și acest management defectuos, putem să spunem că din punctul nostru de vedere treaba poliției locale se poate face de oameni mai puțin pregătiți. În sensul că dacă termină o facultate la 45-55 de ani și vine la Primărie să plătească un spor de salariu, cred că în acel moment se decalară supracalificat pentru munca pe care o face. Nu e nevoie să păzești parcările sau străzile în Târgoviște având facultate sau doctorat. De aceea cred că trebuie să fim foarte atenți la ce avem în companiile primăriei și cheltuielile pe care le avem acolo.

Municipal Security

Eu am declarat-o un fel de Cenușăreasă a Primăriei, în sensul că Primăria îi cam lasă la sfârșit cu plata cheltuielilor pe care le au la Municipal Security. Aceste întârzieri la plată, creează datorii ale acestei companii către furnizor sau către finanțele publice. Iar la sfârșit de an se acumulează penalități, acelea care au ajuns si la 100.000 de lei, desigur că le plătește tot Primăria din taxe și impozite și asta înseamnă o proastă administrație, bani pierduți inutil.

La transport pubic, reprezentanții primăriei au votat închiderea liniei de troleu și noi ne-am opus.

Ne dorim cu toții un transport ecologic. Toată lumea vorbește de ecologie la nivel mondial. Autobuzele hibrid care vor veni, din punct de vedere ecologic, nu sunt la fel ca troleibuzele care consumă doar curent. Deși avem o linie instalată, pe care se poate cu investiții minie să fie funcțională, se pot lua troleibuze și poți să ai un transport modern și ecologic. Desigur poate merge în completare cu autobuzele hibrid. Nu este nicio problemă, să vedem când vor veni și acelea, deoarece cofinanțarea Primăriei nu este încă asigurată. În orașe similare, Vaslui, Satu Mare, Suceava, Târgu Jiu, se modernizează liniile de troleibuze prin programe europene și noi o desființăm. O parte din această linie a fost furată demult, cei din conducerea primăriei ne spun că este depozitată. Le-am cerut să o vedem. Sunt între 6 și 10 tone de cupru cu o valoare foarte mare.

Concluzia: Ar trebui ca în cadrul Consiliului local să avem un dialog ca să scoatem ce este mai bun pentru a dezvolta acest oraș. Este dorința noastră, o exprimăm public și sperăm că această majoritate PSD va înțelege că împreună putem să schimbăm lucrurile.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share