Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tică Dan Alexandru: Rezultatele de la simulările naționale nu au fost la nivelul așteptărilor noastre

Tică Dan Alexandru, consilier local municipal din partea PNL Dâmbovița și inspector școlar adjunct, a vorbit astăzi despre rezultatele de la simulările naționale în județul Dâmbovița și acțiunile care urmează a fi implementate pentru a-i ajuta pe elevi să atingă un grad de promovabilitate mai mare. În prezent, la nivelul județului Dâmbovița, procentul înregistrat este de 61,80%.

Tică Dan Alexandru: Rezultatele de la simulările naționale, clasa a VIII-a și a XII-a, nu au fost la nivelul așteptărilor noastre

Cred că după acești ani de pandemie în care învățământul a suferit, pentru că nu am fost pregătiți pentru acea perioadă, acum se văd și urmările. Din punctul nostru de vedere, ca și Inspectorat Școlar, noi am încercat să suplimentăm aceste rezultate, am organizat simulările la nivel județean, unde au fost mult sub rezultatul simulărilor naționale, deci există o mică creștere. Mai avem încă două luni de zile până la examenele propriu-zise, vrem să implementăm niște acțiuni remediale prin care elevii să fie ajutați de profesori, pe aceste teme unde au probleme. Sperăm ca în aceste două luni să conștientizăm cu toții că trebuie să venim în sprijinul elevilor astfel încât rezultatele efective de la examenele naționale să se apropie de nivelul național”, a precizat Tică Dan Alexandru.

În județul Dâmbovița, din cei 4245 elevi de clasa a VIII-a, 3815 au susținut ambele probe.

Rezultatele se prezintă astfel:

• promovabilitatea este de 61.80%.

• 2358 elevi au obtinut media peste 5.

• la disciplina Limba și Literatura Română, promovabilitatea a fost de 71.11%.

• 5 note de 10 la disciplina Limba și Literatura Română.

• la disciplina Matematică, promovabilitatea a fost de 54.03%.

• 23 note de 10 la disciplina Matematică.

Legat de Inspecția Generală de la Școala Coresi, liderul PNL a spus că Inspectoratul Școlar nu dorește o schimbare a directorului de la unitatea de învățământ, chiar dacă pe domeniul management a fost primit calificativul ”acceptabil„.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share