Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tipuri de produse pentru protecția corporală destinate instituțiilor medicale și altor clinici

Sursă foto: freepik.com

Respectarea protocoalelor în ceea ce privește protecția corporală este importantă pentru pacient și cadrele medicale.

O clinică sau un cabinet unde microorganismele dăunătoare sunt păstrate la distanță este un mediu sigur atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul care lucrează aici. Complementar rutinei stricte de dezinfecție este și folosirea corespunzătoare a echipamentelor de protecție a corpului. Asemănătoare unor articole vestimentare, aceste consumabile medicale au fost în timp concepute și dezvoltate pentru toate părțile corpului pentru a oferi protecția necesară. Iată în continuare o scurtă clasificare a acestora și de ce sunt atât de căutate.

Protejarea extremităților, mâini și picioare

La intrarea într-o clinică medicală suntem adesea întâmpinați de coșul cu papuci unica folosinta noi pe care suntem sfătuiți să-i încălțăm. Însă cei din plastic sunt mai potriviți pentru o scurtă vizită și se aplică peste încălțămintea pe care o avem deja.

Pentru efectuarea unui tratament medical sau la un centru spa, respectiv pe durata internării în spital, sunt recomandați papuci de unica folosinta cu talpa subțire, croiți după un model asemănător cu papucii de casă. Pentru protejarea mâinilor se vor utiliza mănuși.

Halate speciale pentru protecția corpului

Desigur că în spitale, centre cosmetice sau în industria alimentară, uniforma constând în halate de culori deschise este obligatorie. Pentru a oferi un plus de protecție și a contribui la crearea unui mediu steril de lucru, peste îmbrăcămintea textilă se aplică halate de unică folosință. Acestea se pot distribui și vizitatorilor pentru a nu aduce din exterior posibili viruși pacienților internați. La plecare, aceste consumabile se elimină ușor, fiind de unică folosință.

Măști, bonete și ochelari pentru zona capului

Probabil cel mai cunoscut accesoriu din această categorie este masca. Purtarea măștii ne protejează de contactul cu virușii în mediul spitalicesc, dar și pe stradă, în aglomerație, față de persoane bolnave. Bonetele au, de asemenea, un rol dublu. Pe de o parte, în timpul unei operații, personalul medical este protejat. Dacă ne referim la industria alimentară, purtarea acestui accesoriu previne contaminarea mâncării. Nu în ultimul rând, ochelarii de protecție sunt foarte utili în manevrarea probelor biologice sau efectuarea unor intervenții, cum sunt cele stomatologice.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share