Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tipuri de servicii Web Hosting. De ce avem nevoie de hosting bun pentru o afacere online profitabilă?

Atunci când planifici să deschizi, extinzi sau muți o afacere în mediul online, găzduirea web este unul dintre primele ingrediente necesare.

Acesta este locul unde sunt stocate toate fișierele tale și la care se conectează utilizatorii de fiecare dată pentru a le accesa. Prin urmare, de calitatea serviciilor de hosting depinde eficiența de funcționare a site-ului și, respectiv, cantitatea de vânzări pe care o vei avea. Deci, procesul de alegere tipului potrivit trebuie să fie unul responsabil și conștient, iar noi te vom ajuta în aceasta.

Hostingul virtual

Găzduirea virtuală reprezintă un server puternic a cărui software este setat astfel încât să împartă resursele acestuia către mai mulți utilizatori. Deci, atunci când alegi un astfel de tarif, obții o mică parte din posibilitățile oferite de server.

Găzduirea web virtuală este potrivită pentru companiile începătoare, deoarece procesul de plasare este unul rapid și poți deveni practic imediat disponibil pentru milioanele de vizitatori.  Nu este nevoie să configurezi software-ul, întrucât toate setările sunt deja efectuate de specialiștii companiei de găzduire.

Avantaje:

 • Panou de control simplu. La solicitarea serviciului în cauză beneficiezi de un panou de control configurat, unde poți gestiona fișierele site-ului web, e-mailul domeniului, domeniile, copiile de rezervă și multe altele.
 • Administrarea serverului inclusă. Furnizorul este cel care are grijă ca serverul să funcționeze stabil și software-ul să fie permanent actualizat. Acest aspect e convenabil pentru cei care au cunoștințe tehnice minime în domeniul administrării de servere.
 • Preț mic. Conturile de virtual hosting ocupă mai puțin spațiu pe un server partajat, ceea ce face ca prețurile să fie mai mici.
 • Servicii suplimentare gratuite. Deseori, un pachet de hosting virtual vine cu beneficii suplimentare, precum adresă SSL sau Backup zilnic gratuit, ca în cazul serviciilor de la MegaHost.

Dezavantaje:

 • Nu poți instala un alt sistem software. Întrucât nu există acces de administrator server, utilizatorii nu au posibilitatea să facă modificări la nivel de software.
 • Vecini nepoliticoși. Uneori, alți utilizatori al serverului pot face abuz de resursele acestuia, afectând astfel alte viteza altor site-uri.
 • Resurse limitate. Pentru a evita situația menționată anterior, furnizorii impun anumite limite, care te pot împiedica, de exemplu, să transmiți fișiere de dimensiuni mari prin email.

Virtual Private Server

Numită și VPS hosting, acest tip de găzduire vine să oferă flexibilitatea unui server dedicat la preț redus. Resursele mașinării sunt împărțite între câțiva utilizatori de VPS, iar pentru că totul este bine izolat, activitatea vecinilor nu o poate afecta nicidecum pe a ta.

Soluția dată este potrivită pentru proiectele care au devenit relativ populare, având câte 3-10 mii de vizitatori zilnic. Totodată, pentru cei care își doresc să configureze serverul sau să instaleze un software.

Avantaje:

 • Acces de administrator. Poți fi propriul tău tehnic host, instalând softwareul dorit și configura serverul pe propriul plac.
 • Posibilitatea de a cumpăra resurse suplimentare. Dacă proiectul se dezvoltă, poți cumpăra RAM, spațiu pe disc sau nuclee CPU suplimentare.
 • Mai puțini vecini. Resursele sunt împărțite între mai puțini utilizatori, deci mai puține șanse să fii afectat de activitatea altcuiva.

Dezavantaje:

 • Administrare. Dacă știi cum să administrezi un server, atunci e un lucru binevenit opțiunea dată, însă mai puțin în cazul contrar.
 • Preț mai ridicat. Prețurile pentru VPS sunt, de obicei, mai mari decât cele pentru serviciile de hosting

Server dedicat

Dacă vecinătatea cu alte proiecte web nu este un lucru dorit, soluția potrivită este un server dedicat propriu. Acest nu trebuie împărțit cu nimeni, iar utilizatorul are control complet asupra tuturor resurselor disponibile. Însă, soluția dată este potrivită pentru proiectele mari, cu zeci de mii de vizitatori zilnic și implică investiții considerabile, atât pentru închiriere, cât și pentru administrare.

Avantaje:

 • Stabilitate. Utilizarea unui server dedicat reduce semnificativ riscul de supraîncărcare a procesorului și a memoriei RAM în timpul funcționării site-ului web.
 • Eficiență. Funcționarea site-ului web va fi rapidă și maxim de operativă, deoarece toată viteza de transfer a datelor și toate resursele serverului vor fi alocate pentru a servi site-ul web.
 • Flexibilitate. Utilizatorul are posibilitatea de a configura serverul în funcție de propriile cerințe.
 • Securitate. Existența unei adrese IP unice oferă o securitate și o fiabilitate sporită, ceea ce este deosebit de important pentru site-urile care își desfășoară activitate comercială și utilizează plăți SSL sau FTP.

Dezavantaje:

 • Costuri ridicate. Principalul dezavantaj sunt investițiile de capital necesare pentru a plăti serviciile de găzduire și administrare.
 • Nu este o soluție universală. Serverul dedicat nu este potrivit pentru site-urile cu trafic moderat, deoarece în astfel de cazuri, poate fi suficientă și găzduirea VPS.

După cum vedem fiecare tip de găzduire web își are părțile pozitive și negative. Nu există o soluție universal potrivită, dar nu este dificil să faci alegerea, atât timp cât știi care sunt nevoile tale de moment și perspectivele de viitor. Totuși, nu trebuie să optezi prima ofertă avantajoasă de servicii de hosting web din România. Compară calitatea, evaluează experiența și citește recenziile despre furnizori – astfel nu vei da greș.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share