TITLUL MONDIAL WOWSA 2021 AJUNGE ÎN VALEA JIULUI – la PETROȘANI

Români, e oficial, ÎMPREUNĂ AM ÎNVINS! !
”Sunt primul român care reușește să realizeze cea mai mare performanță din lume la înotul în ape deschise” a spus campionul din VALEA JIULUI.
”Cei mai mulți dintre voi nu știu că în 9 septembrie 2021 am realizat un înot ÎMPOTRIVA CURENTULUI pe Dunăre (adică în sus), reușind să parcurg 26 de kilometri și să rezist 18 h 30 de minute. Specialiștii în domeniu au stabilit: pentru originalitatea înotului și pentru rezistența de a pune în practică „imposibilul”, românul Avram Iancu a fost nominalizat, alături de alți 14 mari înotători ai lumii, pentru obținerea titlului „Performance of the Year” în lume.
Ceea ce a ținut de brațele mele am făcut. Am realizat o performanță unică. Dacă doriți ca această performanță românească să fie desemnată Performanța anului în lume, vă rog să o votați ca atare. Distribuiți masiv această postare. Îi îndemn și pe reprezentanții presei, moderatori de emisiuni TV, să distribuie această informație. Vă rog să mă credeți că am depășit demult perioada dorinței de afirmare și că acest demers nu este atât de important pentru mine. Este mai important pentru compatrioții noștri, care mai găsesc bucurie și satisfacție doar în astfel de biruințe românești”  scria campionul nostru în luna ianuarie a.c.
Românii l-au votat pe AVRAM MARIUS IANCU  și este  pentru prima dată în istoria premiilor World Open Water Swimming Association când titlul mondial „Performance of the Year (2021)” ajunge în ROMÂNIA, HUNEDOARA, PETROȘANI.

Avram Iancu din România se alătură lui Paul Georgescu din România (World Open Water Swimming Man of the Year), Kate Steels din Marea Britanie (World Open Water Swimming Woman of the Year), Maratona del Golfo Capri-Napoli of Italy (World Open Water Swimming Event) al Anului) și Aloo of Mexico (Produsul sau Serviciul Anului pentru înot în apă deschisă la nivel mondial), în calitate de câștigători ai premiilor WOWSA 2021.

Ca la fiecare ediție a Premiilor WOWSA, nominalizările Performanța Anului sunt incredibil de remarcabile. Avram Iancu a mai înotat pe distanțe lungi în înoturile sale de etapă, dar a înotat 26,35 km în amonte în fluviul Dunărea din România, pornind de la Barajul Poarta de Fier și terminând în 18 ore și 30 de minute pentru a câștiga Premiul World Open Water Swimming Performance of the Year.

Câștigătorii și nominalizații premiului World Open Water Swimming Performance of the Year 2021 au inclus:

Câștigător: Avram Iancu (România)
Primul vicecampionist: José Eduardo do Amaral Ferreira (Brazilia)
Al doilea vicecampionist: Jordan Leckey (Irlanda)
4. Krzysztof Gajewski (Polonia)
5. Meliah Motchman (Canada)
6. Courtney Moates Paulk (SUA)
7. Rusya – Türkiye Uluslararasi Karadeniz 320 km Açik Deniz Yüzme Maratonu (Rusia – Turcia)
8. Jennifer Dutton (SUA)
9. John Batchelder (SUA)
10. Serge Gellé și Andrianarison Jimmy Laitsara (Madagascar)
11. Qing Li (SUA)
12. Défi Titicaca (Franța)
13. Anna Brown (Andorra)
14. Oceane Cassignol (Franța)
15. Matan Roditi (Israel)

”După 8 ani de înot extrem în apele învolburate ale lumii, am reușit să realizez cea mai mare performanță în domeniu, ducând numele ROMÂNIEI pe cea mai înaltă treaptă a recunoașterii internaționale. Mă bucur să știu că revoluția românească pe care am pornit-o la înotul în ape deschise în 7 august 2014, a determinat și pe alții români să înoate și să dezvolte acest sport. Specialiștii de la WOWSA, cărora le mulțumesc, au sesizat performanța mea unică și au nominalizat-o ca atare. Marele merit al acestei victorii este al tuturor românilor care m-au votat! Mulțumesc fanilor din lumea întreaga! Mulțumesc echipei de suport și tuturor sponsorilor mei.
Mulțumesc tuturor reprezentaților presei care s-au implicat în campania de vot. Mulțumesc și celor care vor distribui această izbândă! Dumnezeu să binecuvânteze ROMÂNIA!” a ținut să transmită campionul nostru din Petroșani.
Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să parcurgă Dunărea de la izvoare şi până la vărsare, fără a folosi un constum de neopren, a ajuns în septembrie 2017, la destinaţie, la Sulina, după ce a parcurs peste 2800 de kilometri, înotând.

Românul  nostru a înotat  în noiembrie 2018,  680 de kilometri de la Sulina la Istanbul, după un efort de 60 de zile. Petroșăneanul a spus că efortul său” îi este dedicat voievodului martir, Constantin Brâncoveanu și centenarului României Mari”.

  Swim, Sulina – Istanbul, 2 sept – 31 oct 2018. Au fost 60 de zile!  Au fost parcurși 680 de kilometri, mai mult decât estimarea inițială.  La capătul cursei am înotat și Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Daca ar fi să le înșir n-aș mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi. În acest an unic, în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul. Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar și moartea. Iar România are valori! Pentru că ființa ei este milenară! Mulțumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic. Mulțumesc echipei de suport! Victoria se datorează lor!” spunea atunci campionul nostru.

Iar bazinul didactic de înot de la Petroşani  îi poartă numele sportivului temerar Iancu Avram -Marius, românul care a reuşit, în ultimii ani câteva performanţe remarcabile în domeniul înotului şi nu numai.

În lulie 2019 acesta își lansa cea  a doua carte a sa” SCHIMBAREA EȘTI TU” , în care, prezenta parte din aventurile extreme la care a participat. Spunea atunci publicului și susținătorilor prezenți la lansarea carții:  ”Sunt şase ani de când am început aceste aventuri extreme, şi în urmă cu vreo doi ani am constatat eu ceva, faptul că această călătorie nu este doar o călătorie fizică! De asta am scris cartea asta. Este o călătorie spirituală care m-a transformat profund, deci o călătorie spirituală transformaţională şi nu mai sunt acelaşi Avram pe care îl ştiaţi acum şase ani! Bineînţeles în această călătorie am avut parte de această transformare de care vorbesc. Am vrut să scriu această carte şi, iată, am scris-o! Ea conţine toate cele patru mari performanţe, traversarea înot a Canalului Mânecii, parcurgerea Dunării înot, traversarea Mării Negre de la Sulina la Istanbul , deci am reuşit să cuceresc Constantinopolul în mod paşnic, dar şi ultima aventură de la Cercul Polar”.
Iar acum în 2022, a câștigat World Open Water Swimming Performance of the Year.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share