20/04/2021

Titus Corlățean, mesaj către prefectul de Dâmbovița: ”Vedeți-vă de treaba dumneavoastră!”

La Conferința Extraordinară a PSD Dâmbovița care a avut loc astăzi, noul președinte executiv, senatorul Titus Corlățean, a declarat că lupta politică de anul acesta va fi una extrem de dură și că dincolo de faptul că echipa social-liberală trebuie să fie unită și bine pregătită, este necesar ca cei din tabăra adversă, în speță PNL, să-și vadă de treburile lor.

Titus Corlățean susține că actualul Guvern își dorește ”să acumuleze puterea absolută” în statul român, deși de 30 de ani suntem conduși de social-democrație, cu mici intrări ale liberalilor la masa deciziilor.

Rămân în atenție și nevoile PSD de a avea oameni bine pregătiți profesional și politic, ”să mai știe și niște limbi străine”, care știu să comunice, dar în același timp să atragă și oamenii de partea lor și care au forța să se lupte.

Vicepreședintele Senatului a mai spus și că ”vremea securismelor ” a trecut: ”nu este permis să generezi un rău organizației, fracturi, dezbinări, tensiuni, făcând așa ceva… gata cu Securismele!”

Declarații pe larg, Titus Corlățean:

”Este un moment important și avem de făcut niște lucruri, mai ales acum când vom avea parte de o luptă care se anunță din punct de vedere politic, foarte dură. Este pentru prima dată în România, în 30 de ani, cu adevărat, când există un risc, o obsesie a actualei puteri de a acumula puterea absolută în statul român. Atunci când ai un președinte reales, este la al 4-lea mandat consecutiv de președinți de dreapta, atunci când ai o majoritate în Parlament și un Guvern al tău și când vrei să dai lovitura și la nivelul administrației locale, vrei să iei toți primarii din România, să schimbi regulile jocului cu doar 4 luni înaine de alegeri, deci vrei puterea absolută, să înțelegem cu toții că în față ne stă un risc uriaș. Într-o astfel de situație nu mai avem timp de pierdut.

Avem de strâns rândurile, de generat o echipă nouă, proaspătă, puternică, tare pe picioare, hotărâtă să se bată pentru partid și pentru țară și care să câștige aceste alegeri. Este nevoie de un suflu nou, și de o echipă cu oameni pregătiți. Pregătire profesională și politică, cu oameni care să vorbească corect românește, să fie buni comunicatori, să mai știe și niște limbi străine, să fie buni comunicatori publici și politici, să se bată inclusiv pentru primari, toți cei care astăzi sunt subiect de atac. Avem nevoie de fapte concrete.

Ce ai făcut pentru a te bate pentru primarii tai? Ai ieșit public să-i spui acestui prefect de la Dâmbovița, care a început de ceva vreme cu tot felul de oferte de racolări față de primarii noștri ai PSD – stai în banca ta, nu te atinge de oamenii PSD. Nu am auzit nimeni pe această temă. Este treaba noastră să transmitem domnului prefect, următoarele: vedeți-vă de treaba dumneavoastră. Respectați legea, nu mai încălcați statutul de prefect, pentru că tot ce faceți reprezintă înfracțiuni și mai devreme sau mai tărziu, dacă nu vă opriți, veți suporta rigorile legii. Primarii sunt colegii noștri și se simt bine în familia PSD.

Atunci când ne batem pentru oamenii noștri, să renunțăm la stilul mitralieră, la lucruri care nu ne atrag electoratul. Să ieșim să prezentăm echipe de bună calitate, oameni pregătiți, educați, care știu să comunice și să facă propuneri la care oamenii rezonează. Este foarte important. Sper să evităm greșeli care s-au făcut în anii anteriori. Noi putem la Dâmbovița să facem asta. Vreau să susțin o nouă echipă la Dâmbovița cu tot ceea ce am învățat și să câștigăm.” a concluzionat Titus Corlățean, președinte executiv al PSD Dâmbovița.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share