Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Titus Corlățean: ”Oamenii să nu cadă în capcana unei manipulări profesioniste”

Astăzi, de la ora 18.00, la sediul PSD Dâmbovița, a avut loc o conferință de presă în care au fost prezenți membri Biroului Permanent Județean ai organizației. Au vorbit pe rând, liderii formațiunii, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și președinte PSD, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște și secretar general al PSD Dâmbovița și Titus Corlățean, senator și prim vicepreședinte PSD Dâmbovița.

S-a discutat despre încrederea pe care social-democrații o au în victoria de la toate categoriile de alegeri, având ca argumente stabilitatea pe care alături de alianța cu PNL, o vor asigura în continuare, dar și de faptul că România s-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene, pe care le-a accesat în toți acești ani, iar un discurs ”antieuropean” sau de Roexit, nu ar aduce beneficii.

Declarații pe larg:

Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița:

”Pe 9 iunie 2024 vor avea loc alegerile locale și cele europarlamentare. La nivelul alianței și la sugestia PSD, în luna septembrie vor avea loc alegerile prezidențiale (1 și 15 septembrie sau 8 și 22 septembrie) iar pe 8 decembrie 2024 alegerile parlamentare. PSD Dâmbovița este pregătit pentru anul electoral 2024. Nu este nicio surpriză această comasare. PSD a început campania din prima zi a mandatului trecut. Am avut în fiecare localitate proiecte majore pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale. PSD va avea candidați în cele 89 de localități, la funcția de primar, pentru consiliile locale și consiliul județean. Suntem mobilizați pentru a câștiga pe 9 iunie și alegerile locale și cele europarlamentare.”

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, secretar general al PSD Dâmbovița:

”Este cel mai important an din punct de vedere electoral de până acum, al României. Însă, în opinia mea, acest an prinde organizația PSD Dâmbovița într-un moment foarte bun. Și aici vorbesc de performanțele administrative pe care echipele PSD le-au avut la nivelul unităților administrativ teritoriale, performanțe de natură să plaseze organizația PSD Dâmbovița pe un loc fruntaș pentru câștigarea tuturor alegerilor din acest an. Nivelul de prezență va fi mai ridicat decât de obicei, dacă ne referim la alegerile europarlamentare. Foarte multe proiecte se fac cu bani europeni. Un an crucial în care am încredere că PSD va câștiga în mod detașat toate alegerile.”

Titus Corlățean, senator și prim-vicepreședinte al PSD Dâmbovița

”Am încheiat o reuniune a conducerii județene PSD Dâmbovița. Cu caracter politic și cu aspecte importante legate de organizare, cu niște obiective politice foarte clare și la nivel național. Sunt 7 sau 8 state la nivelul UE care organizează simultan și alegeri europarlamentare și locale. Miza europeană a României nu trebuie deloc neglijată, este uriașă, mai alex în contexul în Parlamentul european după alegerie din 2024, va fi mai complex și mai complicat. Ascensiunea extremei drepte într-o serie de state importante ale UE, acensiunea populismului, așa numitului suveranism, ascensiunea unor partide cu atitudini antieuropene, riscă să complice peisajul european, astfel încât România are nevoie de o listă puternică de europarlamentari care să-și facă treaba în deplină cunoștință de cauză pentru interesul României. Provocările sunt de multiple tipuri. Federația Rusă câștigă teren, de ceva timp sunt menționate ținte care pot genera preocupare foarte serioasă în spațiul euroatlantic.

Avem obligația de a asigura, în continuare, o stabilitate foarte puternică a României,  și nu vă ascund că nu există o alternativă la o coaliție așa cum o cunoaștem în clipa de față și asta este esența.

Aceste alegeri locale ne permit o punte foarte utilă, pentru a spune cetățenilor, într-o campanie în care vom auzi mesaje antieuropene, de ROexit. Avem exemple foarte importante cu tot ce s-a construit în Dâmbovița, cu diferite tipuri de fonduri europene. Oamenii să nu cadă în capcana unei manipulări profesioniste, pentru că cei care flutură steagul ultranaționalismului, inclusiv de tip religios, vor fi împotriva interesului cetățeanului. Asta este esența discuției și noi suntem pregățiți. Noi nu începem campania electorală astăzi. Echipa PSD, prin cei care conduc echipa, a fost permanent în mijlocul oamenilor, permanent în contact și prezenți și credem noi că ne-am făcut datoria. Va fi o continuitate a unei munci de 3 ani jumate și suntem încrezători că la toate alegerile vom avea un succes al PSD. Stânga s-a luptat mereu cu dreapta, dar este o situație complexă și nu există altă variantă de stabilitate pentru România. Balonul altor formațiuni, pâna la alegeri, se va dezumfla.„

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share