Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lazarev: Omul care este capabil să se schimbe, se dezvoltă. Acela care crede că are dreptate, nu se va dezvolta

”Dezvoltarea înseamnă căutarea adevărului. Dar adevărul este imposibil fără iubire. Când, interacționând, soții caută împreună mijloace și forme de a se reuni, aceștia se străduie să găsească o rezolvare comună la diverse probleme și atunci familia se dezvoltă. Soțul și soția trebuie să înțeleagă faptul că toate problemele pe care le au sunt comune și că este necesar să se unească pentru a le rezolva. Iar când soții se unesc împotriva unei probleme comune, atunci ei o rezolvă mult mai repede și mai ușor.

„Fericiți sunt cei milostivi … ”

În traducerea din poloneză, „milă” înseamnă iubire. Milostivi sunt cei care pot să ierte. Mila înseamnă iertare, compasiune, atenție, înțelegere. Milostivi sunt cei care nu sunt atenți la imperfecțiunile și greșelile soțului sau ale soției. Aceștia nu vor acorda atenție la greșeala altcuiva, nu vor lupta cu înverșunare din cauza unui anumit lucru fără importanță, încercând să demonstreze că au dreptate. Ei pot să vadă ceea ce este cel mai important și să facă niște concesii în ceea ce privește fleacurile, fiind generoși. Generozitatea, noblețea sunt cele mai importante trăsături de caracter necesare soților pentru crearea unei familii armonioase.

„Fericiți sunt cei curați cu inima…”

Curat cu inima este omul care nu dușmănește pe cineva. Dacă există anumite pretenții în adâncul sufletului atunci, mai devreme sau mai târziu, acestea vor izbucni la exterior sub formă de agresivitate sau de boală. Cu omul apropiat trebuie să fii sincer, să-ți exprimi toate pretențiile, nu să le acumulezi în interior.
O supărare pe soț neexprimată adesea afectează atât sănătatea, cât și relațiile. La cel, care gândește rău despre propriul soț, care se concentrează asupra defectelor acestuia, apare un sentiment de superioritate asupra lui. Nesinceritatea, incapacitatea de a-ți exprima propriile pretenții, trufia interioară, înșelăciunea – toate acestea distrug familia. Când se înșeală soții reciproc? Când doresc să conducă, să manipuleze cealaltă persoană, să o supună.
Curați cu inima sunt cei care simt egalitate reciprocă. Cel curat cu inima nu îl umilește pe altul și nu se umilește pe sine. O alianță conjugală este posibilă doar pe baza unității, a egalității în drepturi la interior. Atunci când unul dintre soți încearcă să domine mereu la interior, relația se distruge. Tocmai acei oameni curați cu inima, mai bine zis, oamenii sinceri, deschiși sufletește, pot crea o relație bazată pe egalitate în drepturi. Iar iubire fără egalitate în drepturi nu există.

„Fericiți sunt făcătorii de pace…”

Există un astfel de aforism: „O pace rea este mai bună decât un război bun”. Făcător de pace este acel om care este pregătit să facă un compromis, să cedeze, să tacă, să nu demonstreze că are dreptate, având spume la gură. Acesta face acest lucru pentru a menține o relație bună, caldă. Cu alte cuvinte, făcător de pace este acel om care se poate schimba.
Omul, care este capabil să se schimbe, se dezvoltă. Acela, care crede că are dreptate, nu se va dezvolta: dacă el are deja dreptate, de ce ar trebui să se schimbe, de ce să se dezvolte?
Făcătorul de pace caută ceea ce unifică, nu ceea ce desparte. Pentru un făcător de pace, sentimentul de unitate este mai presus de pretenții, supărări, mai presus de sentimentul de superioritate. Oamenii, care sunt dispuși să se schimbe, care sunt capabili să înțeleagă cealaltă persoană, care pot să se pună pe sine în locul celuilalt și să-și schimbe punctul de vedere într-o oarecare măsură, reprezintă chiar făcătorii de pace.
Un făcător de pace poate fi doar acea persoană pentru care iubirea este mai importantă decât dreptatea. Dacă dreptatea se află pe primul loc pentru un om, acesta nu va putea să ajungă la înțelegere cu „jumătatea” sa. Deoarece nu intenționează să-și schimbe propriul punct de vedere, atunci acesta nu va putea să reunească cele două puncte de vedere contrare…”
S.N. Lazarev
Fragment carte ”Secretele fericirii în familie”
Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share