24/01/2021

Titus Corlățean: Plângere penală la DNA pentru acțiunile ilegale ale PNL. Racolări pe bani grei!

Senatorul Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului și președinte executiv al PSD Dâmbovița, a prezentat în conferința de presă de astăzi, informații cu privire la competiția electorală dintre PSD și PNL, care, spune senatorul a căpătat elemente penale.

În acest sens, PSD a făcut o plângere penală la nivel central către Parchetul General, către DNA, cu elemente concrete din diferite județe ale țării, inclusiv la Dâmbovița, cu privire la acțiunile ilegale, penale, pe care PNL le face.

”În disputa electorală există patimă, emoții, cei care au pârghiile de putere încearcă să-și maximizeze rezultatele, toate însă trebuie să se desfășoare în cadrul unui stat democratic, respectând legea. Cei din PNL că au început să comită ilegalități, să calce legea în picioare și sunt pasibili de responsabilitate penală pentru ceea ce fac în această competiție electorală. Se folosesc de racolare, punere de presiune, șantaj, de a momi, de a oferi bani unor primari PSD pentru a-și mări șansele cei din PNL. S-a ajuns la o masă critică, cu PNL la guvernare și cu președintele care oferă protecție PNL, s-a trecut dincolo de limite.” a spus Titus Corlățean.

Declarații pe larg din conferința de presă:

Luare și dare de mită, abuz în serviciu și ultraj

”Ne deplasăm în teren și avem acces la date și informații de la cetățeni care arată imaginea unui grup infracțional organizat la Dâmbovița cu racordrea la PNL central. Vom vedea ce vor spune organele de cercetare penală, pentru că se intră într-un domeniu al judiciarului penal. Prefectul județului a devenit o parte activă de mai multă vreme și candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean care este inspector școlar.

Centralizăm aceste informații și le vom transmite în perioada următoare la nivelul conducerii naționale și avocaților PSD pentru a completa plângerea penală cu elemente extrem de concrete. Așteptăm ca organele statului, DNA, Parchetul General să verifice ceea nu noi avem ca și competență. Obligația noastră legală este să oferim anumite informații pe care le avem, pentru a face anchetele corespunzătoare, pentru a face verificări și a stabili dacă este cazul unei responsabilități care mai departe să fie transmise instanțelor de judecată.

Cei de la PNL central și PNL Dâmbovița au depășit o graniță. Este ca atunci când folosești poziția de autoritate pe care o ai în stat, când folosești oameni și instituții, Poliția, ofițeri, subofițeri de la IPJ Dâmbovița, Garda de Mediu, pentru a pune presiune pe aleșii locali PSD, pentru a șantaja, potrivit declarațiilor oamenilor, pentru a racola, pentru a obține foloase necuvenite, acest lucru deja conturează elemente pentru un grup infracțional organizat.

Cetățeni permanent șantajați că vor fi călcați cu mașina dacă vor vota primarul PSD

Sâmbătă am avut o deplasare în județ și ne-am întâlnit cu cetățenii în mai multe locații. Am fost la Crânguri, am vorbit cu oamenii și primarul de acolo. Au fost permanent șantajați că vor fi călcați cu mașina dacă vor vota primarul PSD și partidul, acestea sunt lucruri condamnabile. Candidatul PNL de la Crânguri se numește Banu. Un nume extrem de semnificativ, cu un nucleu de persoane cu atitudine interlopă și au avut o acțiune cu bâte și cu topoare, lovind mașina primarului și atentând la siguranța sa fizică. Primarul a făcut plângere la Poliție. Iar după un an de la plângeri, polițiștii responsabili cu ancheta, din informațiile pe care primarul le are, nu au făcut nicio audiere. Lucrurile avansează în această localitate și oamenii sunt amenințați. Acest lucru intră la ultraj, amenințări și alte lucruri care intră la Codul Penal.

Ordine venite politic de la Consilierul de stat al primului ministru, Virgil Guran, către oameni din ierarhia IPJ, de la Dâmbovița, cu recomandarea ”ocupați-vă de primarii PSD”, cu nume și prenume. Aceste informații le vom pune la dispoziție organelor de anchetă pentru a vedea dacă adjunctul șefului IPJ Dâmbovița, Nelu Moraru, a comis astfel de acțiuni, așa cum se vehiculează informațiile care sunt transmise de oameni și sunt cofirmate inclusiv de unii membri ai Poliției. Parchetul trebuie să verifice dacă astfel de chestiuni în care unii dintre membrii poliției au chemat abuziv primari PSD să-i țină câte 4 ore, mai multe zile, dea cu semnătură pentru anumite asa zise ”acuzații”.

Vrem să știm dacă afirmația ”puneți presiune pe primarul de la Crânguri” mergând până la arestarea lui, se verifică, sau nu?

Sunt ofițeri are au refuzat să execute anumite ordine, venite cu comandă politică, astăzi sunt supuși unor verificări interne, în structurile de Poliție. Atunci când folosești aceste acțiuni se intră în zona securității naționale.

Dacă aceste lucruri se confirmă, oamenii aceștia vor răspunde penal până la capăt.

Sume de bani promise în schimbul primarilor

Trădările primarilor PSD, demonstrează și caracterul, dar e alegerea lor. Cei care au plecat pentru sumele de bani promise – la Costești Vale 460.000 de lei, Odobești 850.000 de lei, Răscăieți 500.000 de lei, Brezoaele 600.000 de lei. Sume vehiculate că au fost promise PNL-ului pentru transferul respectiv. Cei care au decis să plece, primari în funcție, dacă s-au atins de acești bani, înseamnă că infracțiunea de dare de mită se întâlnește cu cea de luare de mită. Și dacă fac acest lucru sunt pasibili să răspundă penal.

Prefectul județului, care este șeful Guvernului în teritoriu, discuții de transfer al primarilor pe marginea piscinei de acasă

Atunci când inviți primari PSD la discuții la domiciliu, în casa cu piscină pe care o ai la Titu și primarii discută cu tine (prefect) pe marginea piscinei legat de transfer, și mai primesc și promisiuni de bani și unii se pare că au și intrat în posesia anumitor bani, înseamnă că, domnule prefect, aveți o mare problemă!

V-am avertizat politic cu decență încă din ianuarie, să vă opriți să discutați cu primarii PSD chestiuni nelegale. Nu vă încălcați statutul de prefect, de înalt funcționar public care nu trebuie să facă politică. Încălcați legea penală și se poate proba. Sunt date, informații și declarații. Toate le vom pune la dispoziția DNA.

Presiuni și pe Primarul PSD de la Voinești

Se recurge la acte rușinoase în biroul unui primar cunoscut, cel de la Voinești, se duc peste el că să-l convingă, să-l oferteze. DNA să-și facă datoria și să ne spună foarte clar ce se întâmplă, dacă ceea ce a fost până acum un joc politic, cu presiunile acestea, s-a transformat într-un grup infracțional oragnizat.

Răspunderea politică aparține președinteleui PNL, prim ministru al României, Ludovic Orban, care figurează în plângerea penală și respectiv, președintele României, care are atribuții directe în domeniul de securitate națională.

Lansez un semnal public către președintele României

Vă asumați, mai tolerați, acceptați, susțineți tot ceea ce face PNL la nivel național, în diferite județe?

Acceptați ca primarii PSD să fie chemați în sala de la Guvern, să stai de vorbă cu ei, ca să-i racolezi în sala de ședințe de Guvern?

Și între timp ca Președinte al României dați lecții de moralitate altora? Înseamnă că aveți o responsabilitate directă și că patronați aceste abuzuri.

Dacă lăsăm cangrena să prindă rădăcini, toată societatea românească are de pierdut, iar aici la Dâmbovița avem o cangrenă care s-a acutizat. Instituțiile statului trebuie să-și facă datoria, să investigheze, să clarifice și să spună care este soluția în astfel de situații.” a declarat senatorul Titus Corlățean.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share