Toată campania dusă de guvernanți  în perioada pandemiei, inclusiv în privința vaccinarii, a inoculat frica cetățenilor!!!

”M-am săturat să tot aud că suntem „proștii Europei” la capitolul vaccinare  iar lipsa de medicamente și lipsa testării în masă au dus la îmbolnăviri și decese, care puteau fi evitate!” 

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru in grupul S&D, a declarat  într-o emisiune, în intervenția sa, că a trimis o scrisoare Comisiei Europene privind încălcarea dreptului la libera exprimare, în contextul pandemiei, a specialiștilor, a mass-media, dar și a cetățenilor.

 

„Mi se pare că se ajunge prea departe, în contextul în care, am primit din țară informația că mai multe posturi de televiziune și mai mulți moderatori au fost amendați pentru punctele de vedere adoptate și prezentate în emisiunile lor. Mă  tem că deja intrăm într-o zona unică, atipică, diferită de cea a statelor membre UE, unde, în niciun stat, nu se întamplă ca dezbaterea și poziția cetățeanului, inclusiv a unor jurnaliști, în contextul pandemiei, în limita informațiilor deținute, să fie cenzurată și sancționata”, a transmis eurodeputatul  Maria Grapini.

intrebare

Aceasta, a cerut aseară, în intervenția sa, în cadrul ședinței de plenară a PE, atât Comisiei Europene, cât și Parlamentului European, o analiză clară privind modul în care, în perioada de după emiterea certificatului verde, s-a ajuns la acest tip de efecte nocive. Europarlamentarul a cerut  și  oficialilor români un răspuns tranșant în privința numărului real al romanilor aflați în diaspora și al celor vaccinați.

„Am în față o actualizare a datelor privind vaccinarea. În Romania, s-au vaccinat, până pe 9 noiembrie, 7.347.184 de persoanae. Vreau să știu și eu câte persoane sunt, în realitate, în diaspora, pentru ca eu, una, m-am săturat să tot aud că suntem „proștii Europei” la capitolul vaccinare si ca ne-am vaccinat doar puțin peste 30%”, a  spus vizibil iritată, Maria Grapini.

Ea  a subliniat încă odată și a reamintit faptul că ” pe prima pagina a Comisiei Europene scrie foarte clar că  vaccinarea nu este o condiție prealabilă,  pentru a putea călători între statele membre și nicidecum nu este o condiție prealabilă, pentru a merge la locul de muncă. Să fie clar, toată campania dusă de guvernanți  în perioada pandemiei, inclusiv în privința vaccinarii, a inoculat frica cetățenilor. Nu toata lumea vremea să se vaccineze, nu toată lumea poate să se vacineze și, în aceste condiții, am cerut Comisiei Europene lista privind bolile cronice care interzic vacinarea. Este un haos total în privința gestionării pandemiei, în cifre, în comunicare. Inclusiv Regulamentul prevede, la alineatul 36, că acesta nu trebuie să fie folosit de statele membre ca o obligație la vacinare. Decizia trebuie luată de parlamentele naționale. Nu sunt  de acord cu plata testelor anti-Covid de către angajatori, în această situație  acestea trebuind să se deducă din contribuția la sănătate(…) Gestionarea crizei sanitare a fost, de la început, greșită. Lipsa de medicamente și lipsa testării în masă au dus la îmbolnăviri și decese care puteau fi evitate!”, a conchis europarlamentarul Grapini.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share