Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tony Bulandra – singurul teatru romanesc care a jucat la Lisabona


In cadrul conferintei de presa ce a avut loc la teatrul Municipal “Tony Bulandra”, primarul orasului Targoviste, Gabriel  Boriga, a tinut sa-si faca publica declaratia privind prestatia ehipei  de teatru in cadrul deplasarii acestora in Portugalia.
Initiativa acestui eveniment a apartinut teatrului National de la Lisabona, la invitatia Institului Cultural Roman de acolo.
“Este a doua oara cand insostesc o delegatie a teatrului intr-o deplasare externa, dupa cea din 2010 la Sexard in Ungaria. Sunt mandru de ceea ce echipa de la Tony Bulandra a prezentat la Lisabona si nu neaparat o piesa celebra intr-o regie, ci impactul emotional pe care o piesa grea l-a avut la publicul portughez, discutam de un public cunoscator de teatru, de arta si de frumos. Aplauzele care nu au contenit au fost pentru mine cea mai mare rasplata pe care o poate primi un primar” a declarat, Gabriel Boriga, primarul Municipiului Targoviste.

La spectacol au fost prezenti Ambasadorul Romaniei in Portugalia, directorii Institutului Cultural Roman de acolo, directorul Teatrului National din Lisabona, presedinta Asociatiei criticilor din Portugalia, generali Nato si multe alte personalitati ale vietii sociale, culturale, artistice si administativ-politice.
De asemenea primarul Gabriel Boriga a mentionat ca aceasta echipa isi va face treaba pentru ca numele orasului Targoviste, al Romaniei si al teatrului Tony Bulandra sa fie privit cu respect.
“Din perspectiva primarului am fost unul fericit, multumit, mandru de actori, de manageri, de echipa de suport a acestui turneu, pentru ca au facut cinste Romaniei si Targovistei”- a precizat edilul cetatii.

In cadrul conferintei a luat cuvantul, asa cum era firesc, directorul teatrului “Tony Bulandra”, Constantin Ranin.
“Actorii au fost mai fericiti pentru ca si-au castigat mai mult respect de sine. Am fost capabili sa facem intr-o luna ce se face cu un an de zile inainte. Este proiectul cel mai reusit pe care l-a avut Insitutul Cultural Roman in ultimii 2 ani. Am fost singurul teatru romanesc  care am jucat la Lisabona. Dupa acest spectacol avem usa deschisa sa jucam la Lisabona”, a declarat cel caruia I se datoreaza realizarea acestui proiect.
“A fost o responsabilitate, pe langa cea a rolului pe care il performez in spectacol, pentru ca sunt unul dintre veteranii spectacolului. Lisabona a fost un soc, Lisabona inseamna o cultura vasta- publicul a primit foarte bine spectacolul” ne-a marturisit Liviu Cheloiu, actor al Teatrului Municipal Tony Bulandra Targoviste.

Oana Grigore

Distribuie acest articol Oficial Media
Share