21/04/2021

Top 10 Cele Mai Citite Carti din Toate Timpurile

Articolul de față este un top pe care l-am alcătuit din curiozitatea de a afla care sunt cele mai citite carti din toate timpurile. Sunt sigur că e o întrebare interesantă pentru mulți dintre cititorii noștri. Top 10 Cele Mai Citite Carti din Toate Timpurile.
Top 10 Cele Mai Citite Carti din Toate Timpurile

Trebuie să recunosc că unele dintre titluri m-au surprins, nu mă așteptam să le găsesc în acest top la fel cum la altele mă așteptam să fie ori mai spre sfârșitul ori spre începutul topului.

Așadar… să vedem care sunt cele mai citite carti din toate timpurile.

Locul 10: DE LA IDEE LA BANI – Napoleon Hill

de-la-idee-la-bani

De la idee la bani este o carte cu caracter motivațional axată pe dezvoltare personală și self-help inspirată de omul de afaceri Andrew Carnegie. Cartea este unul dintre bestseller-urile lui Napoleon Hill, fiind vândută în peste 20 de milioane de exemplare în 1970, anul morții lui Hill.

Deși titlul sugerează că te ajută să devii bogat, Hill înțelege bogăția într-un mod mult mai amplu, principiile din această carte putând fi ușor aplicate atât pe plan financiar cât și personal/profesional/educațional/etc.

Locul 9: Codul lui DaVinci – Dan Brown

O carte extrem de controversată care a stârnit multe speculații pentru abordarea pe care o are asupra legendei Sfântului Graal și asupra rolului pe care Maria Magdalena l-a avut în istoria creștinătății. Cartea s-a vândut în peste 80 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost chiar și cauza unor procese intentate lui Dan Brown după publicarea cărții.


Citește și:

Locul 8: She – Henry Rider Haggard

Romanul este o narațiune la persoana întâi despre o călătorie a doi exploratori într-un regat pierdut din Africa.

Locul 7: Cronicile din Narnia – Leul, vrajitoarea si dulapul – C.S.Lewis

Cea mai cunoscută carte din seria Cronicile din Narnia s-a vândut în peste 85 de milioane de exemplare în întreaga lume și a fost tradusă în 47 de limbi diferite.

Romanul are ca subiect aventurile unor frați și surori care, fiind evacuați din Londra în 1940 în timpul celui de-al doilea război mondial, sunt trimiși să locuiască la un profesor de la țară în casa căruia descoperă un dulap care este de fapt o poartă către un tărâm magic numit Narnia plin de creaturi ciudate și aventuri neașteptate.

Locul 6: Zece negri mititei – Agatha Christie

10 Negri mititei

Considerată cea mai bine vândută carte de mister și suspans din toate timpurile, cu peste 100 de milioane de exemplare vândute până acum, romanul a suferit o schimbare de nume, în Zece Indieni Mititei, termenul de negri fiind considerat rasist și peiorativ.

De-a lungul timpului acțiunea romanului a fost transpusă în numeroase filme și piese de teatru.

Citește și:

Locul 5: Visul din Camera Rosie – Cao Xueqin

Visul din camera rosie

Considerat o capodoperă a literaturii chineze și vândut în peste 100 de milioane de exemplare, romanul lui Xueqin a fost scris în timpul dinastiei Qing și este considerat semi-autobiografic, descriind ascensiunea și decăderea familiei lui Cao Xueqin și implicit a dinastiei Qing.

Locul 4: Hobbitul – J.R.R. Tolkien7

 

Este de admirat modul în care Tolkien a creat cu lux de amănunte o lume fantastică și plină de viață , Pământul de Mijloc, loc în care se desfășoară acțiunea din Hobbitul și Stăpânul Inelelor.

Hobbitul s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare și precede trilogia Stăpânul Inelelor, spunând povestea lui Bilbo Baggins și cum ajunge să intre el în posesia inelului fermecat.

La sfârșitul anului 2012 va apărea și filmul inspirat din această operă.

Locul 3: Trilogia Stapanul Inelelor – J.R.R. Tolkien

Faimoasa trilogie s-a vândut în peste 150 de milioane de exemplare și este considerată o adevărată capodoperă a genului fantasy. Trilogia luată în ansamblu este a 3-a cea mai bine vândută operă literară a tuturor timpurilor și a stat la baza filmelor omonime, câștigătoare a numeroase premii Oscar.

Trilogia stapanul inelelor

Locul 2: Micul Print –  Antoine de Saint-Exupéry

 

Considerată cea mai bună carte a secolului 20 în literatura franceză, Cartea s-a vândut în peste 200 de milioane de exemplare și a fost tradusă în peste 250 de limbi și dialecte.

Deși este o carte considerată a fi adresată copiilor, are unele mesaje foarte profunde legate de natura umană și de cursul vieții.

Locul 1: A Tale of Two Cities – Charles Dickens

 

Operă reprezentativă pentru Dickens și probabil romanul de ficțiune cel mai bine vândut, în peste 200 de milioane de exemplare.

Romanul prezintă poveștile mai multor personaje care trăiesc în timpul revoluției franceze în Paris și Londra și situațiile prin care trec, cu impact profund asupra personalității lor.

Concluzie la “Top 10 Cele mai Citite Carti din Toate Timpurile”

Cu siguranță într-un astfel de top ar trebui inclusă și Biblia.

Motivul pentru care nu am inclus-o în numărătoarea de mai sus este faptul că deși Biblia este cu siguranță cea mai vândută carte, nu se cunosc cifre de vânzări exacte, existând mult prea multe variante pentru a fi contorizate, publicate atât oficial cât și neoficial.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share