Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Se poate pleca la munte? Se poate pleca la mare? Află care va fi punctul din declarație

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, dacă un bucureștean poate merge la mare. Premierul a declarat că acest lucru este posibil dacă se încadrează la unul dintre motivele prezente în noua declarație pe propria răspundere. Întrebarea este: Se poate pleca la munte? La mare?

„Pentru ieșirea din localitate, va trebui completată o declarație. Am stabilit o serie de motive (…) și am inclus foarte multe categorii. Dacă are de îngrijit o proprietate, dacă are rude, membri ai familiei, dacă are evenimente în familie, dacă trebuie să efectueze ITP-ul sau alte activități care nu se pot desfășura în localitatea de domiciliu”, a spus Orban, vineri, informează Antena3. El a fost întrebat dacă, de exemplu, o persoadă din Constanța poate merge la munte, pe Valea Prahovei, el a răspuns: „Da, dacă așa scrie în hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență, da”. Mai departe, prim-ministrul a fost întrebat dacă o persoană care locuiește în București este obligată să completeze declarația dacă merge la Snagov, localitate aflată lângă Capitală, iar e a spus că fiind în arealul metropolitan, acest lucru nu este necesar.

21 de măsuri de la 15 mai – Fii informat!

Premierul a fost întrebat și dacă un bucureștean merge să se plimbe pe malul mării va fi amendat. „Dacă vă încadrați în motivele de deplasare în afara localității, prin ceea ce declarați, nu vă amendează nimeni. Aveți deplina libertate să ieșiți din localitate”, a răspuns sursa citată. Starea de alertă a fost instituită, de vineri, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul Ludovic Orban.

Se poate pleca la munte? La mare?

Printre motivele pentru care românii se pot deplasa în alt judeţ se numără: deplasare în interes profesional, inclusiv între locuinţă, gospodărie şi locul de desfăşurare a activităţii, deplasare în scop umanitar, voluntariat, deplasare pentru realizare de activităţi agricole, deplasare pentru comercializare de produse agroalimentare de către producători agricoli, deplasare pentru îngrijirea unei proprietăţi din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi, deplasare pentru tratament, pentru îngrijirea unei rude, asistenţa persoanelor vârstnice sau decesul unui membru în familie.

Din declarația premierului se pare că nu avem voie pentru agrement nici la mare nici la munte însă punctul 8 din noua  declarație pe propria răspundere spune clar: ”activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3
persoane.”

Citește și:

O echipă de filmare atacată la Dortmund, mii de oameni la Stuttgart, arestări la Berlin


Cât de liberi vom fi dupa 15 mai. Măsurile propuse de Guvern – DOCUMENT


Cât de prost să fii ca să vorbești despre măști!? Atât cât trebuie


„Suntem luați pe timp de noapte din case și duși la spital cu forța. AJUTOR!!!


Vineri, 15 mai, se redeschid toate parcurile. Unele au fost deja deschise. Află condițiile.


S-a terminat bandalia? Alexandru Rafila spune că al doilea val va fi așa și așa, mai la iarnă


Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!


Nu înțeleg de ce nu poți ieși din localitate. Adică în afara localității stau virușii în „cohorte” și te atacă? 


Dictatura politico-medicală are o spoială de știință – Dr. Vasile Astărăstoae: video


Mi-a fost falsificat testul. M-au internat fără voia mea- acuză managerul Spitalului Județean


Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”


Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford 2


Învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor. Pandemia minții

Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus. Adevaratul scenariu in cinci etape

Planul unor minți bolnave:

Medic american afirmă pe un post TV că totul este o escrocherie


Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin