Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

TOP 100 – cucerirea a 100 de vârfuri până la Centenarul „Marii Unirii”

 

Bilanțul “Mileniului III” – anul 2016 – a reprezentat pentru montaniarzii dâmbovițeni grupați în jurul Asociației Chindia Jurasic Park un moment de analiză a activității anului trecut, dar și de stabilire a unei strategii atât pe termen mediu, cât și lung, informează Nicolae Posta, președintele Asociației Chindia Jurasic Park.

După un an în care peste 500 de oameni au participat la 40 de acțiuni (mai simple sau mai complexe, de la o zi la șase zile), conducerea asociației și-a propus continuarea activităților deja “consacrate” (TOP 28 – Topul cuceririi celei mai înalte cote din fiecare țară a Uniunii Europene), dar și intensificarea acțiunilor de educație montană în școli, în facultăți, pentru creșterea unor noi generații de oameni pasionați de drumeția montană, de protecția naturii, de cunoașterea istoricului locurilor parcurse.

În plus, la inițiativa lui Alexandru Coroliu, vechi montaniard dâmbovițean și Membru de onoare al asociației, Chindia Jurasic Park a luat decizia lansării astăzi, de Ziua “Micii Unirii” (24 ianuarie 2017) a unui nou proiect intitulat “TOP 100 – Topul cuceririi a 100 de vârfuri din România” până la data de 1 Decembrie 2018, Ziua Națională a României, ziua în care întreaga suflare românească va sărbători Centenarul “Marii Uniri”. Detaliile acestui proiect se vor stabili între timp, se vor parcurge trasee din toate grupele montane (Orientali, Meridionali și Occidentali, poate și din Munții Dobrogei) în funcție de starea vremii și de posibilitățile de finanțare a unor deplasări mai lungi.

Pe plan internațional, se intenționează a escalada cele mai înalte vârfuri din Scandinavia (dincolo de Cercul Polar de Nord), dar și a “bătrânului” Mont Blanc, simbolul alpinismului european.

Proiecte multe, reprezentative, prin intermediul cărora inimoșii montaniarzi dâmbovițeni vor să ducă, la cote înalte,  tricolorul și steagurile autorităților dâmbovițene.

La mulți ani, români, de Ziua Unirii Principatelor Române!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share