Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Top 3 cele mai profitabile culturi pe suprafețe medii sau mari

Top 3 cele mai profitabile culturi pe suprafețe medii sau mari

cele mai profitabile culturi

Una dintre tendințele actuale ale noilor antreprenori este aceea de a începe afaceri cât mai departe de zgomotul și agitația orașului. Culturile agricole, indiferent că ne referim la cele înființate pe suprafețe mici, medii sau extinse, au devenit din ce în ce mai populare, datorită cererii crescute de fructe sau legume. Acesta ar fi și un prim motiv pentru care o astfel de afacere are toate șansele să devină profitabilă.

Dacă și tu îți dorești să pătrunzi în acest domeniu, iată câteva informații care te-ar putea ajuta. Chiar dacă anumite plante sunt la mare căutare, înainte de a te axa pe una anume asigură-te că ai și cumpărători pentru recolta ta. Pentru culturile înființate pe suprafețe medii și mari, iată care sunt tipurile din care poți alege:

Plantația de cireși

Cireșele sunt unele dintre fructele care se află la cea mai mare căutare, astfel că o cultură de cireși poate reprezenta rețeta succesului. Pentru buna lor dezvoltare, reține că acești pomi fructiferi nu sunt foarte permisivi și că este bine să eviți solurile nisipoase, care să nu permită acumularea de apă. Pentru livezile de cireși, cele mai potrivite sunt zonele deluroase.

Perioada optimă de plantare a cireșilor este cea dinainte de îngheț, adică lunile octombrie sau noiembrie. După plantare, pomii trebuie să fie udați din plin și îngrijiți prin mai multe fertilizări, toaletări și tratamente împotriva paraziților. Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere constă în poziționarea terenului într-un loc cât mai luminos.

Roșiile

Roșiile se află printre cele mai consumate legume din țara noastră, ceea ce înseamnă că întotdeauna vor reprezenta o cultură profitabilă. Dacă ai terenuri de medii sau mari dimensiuni este recomandat să înființezi niște sere sau solarii pentru a controla condițiile de creștere a acestora.

Perioada de plantare poate fi în oricare dintre lunile cuprinse între martie și septembrie și necesită efectuarea unor lucrări importante. Solul trebuie să fie foarte bine afânat, iar creșterea plantelor trebuie dirijată.

Salata verde

Pe piața din România s-a simțit izbitor trendul ascendent al consumatorilor de salată verde. Astfel, această cultură a devenit una dintre cele mai profitabile culturi pentru viitorii fermieri. Salata verde este căutată atât pe rafturile supermarketurilor, cât și în piețele sau târgurile agro alimentare. Pe timpul iernii cultura de salată necesită mai multă atenție din punct de vedere al îngrijirii, iar asta ar putea reprezenta un mic dezavantaj pentru agricultori.

Cele mai recomandate zone pentru înființarea unei culturi de salată verde sunt zonele de sud și de vest, întrucât acolo temperatura este mai blândă, iar iernile mai puțin geroase.

Orice ai alege să plantezi, succesul unei afaceri depinde și de utilajele și uneltele pe care le ai la dispoziție. Așadar, asigură-te că pentru a lucra pământul ai mereu la îndemână motosape sau motocultoare.

De asemenea, de interes pentru tine ar putea fi alte produse existente în magazinul nostru, precum un zdrobitor de struguri, căci se apropie cu pași repezi sezonul viței de vie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share