Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

TOP 5 lucruri de care nu știai despre o pompă submersibilă – Cât de utilă este în gospodărie

Deși majoritatea gospodăriilor nu duc lipsa de apă potabilă, există totuși cazuri în care accesul la apă curentă se face destul de greu. De aceea, este nevoie de o pompă de apă, un dispozitiv excelent folosit adesea pentru extragerea apei dintr-un puț sau o fântână. Descoperă câteva informații esențiale despre pompele de apă submersibile, înainte de a face o asemenea achiziție pentru gospodăria ta.

 Ce trebuie să știi despre o pompă submersibilă și de ce este diferită fata de un hidrofor!

  1. Pompele de apă submersibile nu consumă multă energie

Alegerea unei pompe de apă submersibilă se face în funcție de caracteristicile acesteia, dar și luând în calcul sursa de apă pentru alimentarea gospodăriei. 

Unele pompe sunt eficiente din punct de vedere energetic, datorită tehnologiei folosite, în timp ce altele sunt considerate mari consumatoare, și deci, nu tocmai potrivite pentru anumite gospodării. 

Așadar, unul dintre criteriile importante în alegerea unei pompe de apă este consumul potrivit de energie. Poți descoperi o gama variată de pompe de apă de la Atomico și să alegi în funcție de economie și eficiența oferite.

 2. O pompă de apă submersibilă este diferită de un hidrofor

Deși au legătură cu alimentarea cu apă curentă, pompa de apă și hidroforul sunt două echipamente total diferite. În timp ce pompa submersibilă împinge apa spre exterior datorită mecanismului implementat și folosind presiunea acesteia, hidroforul aspiră apa, după care o pompează. 

Este important de subliniat faptul că fiecare echipament în parte generează un anumit tip de consum energetic, iar alegerea se face potrivit proiectelor din gospodărie. 

Potrivit specialiștilor, cel mai bun hidrofor pentru o casă poate fi cel de adâncime, cu un consum moderat de energie și care extrage apa de la aproximativ 10 metri.

 3. Pompele submersibile pentru apă curate sau murdară – Alege conform proiectelor casei

Pompele pentru apă curată sunt folosite pentru alimentarea din fântâni sau puțuri, pentru consumul casnic și irigații. Însă, se pot utiliza și în cazul evacuării apei în urma inundațiilor.

În schimb, pompele submersibile pentru apă murdară sunt folosite pentru eliminarea apelor cu reziduuri și impurități sau la diverse lucrări de canalizare, etc. Având în vedere aceste caracteristici, este important să știi exact mediul pentru care este nevoie de o pompă de apă submersibilă. 

  1. Pompele de apă nu sunt recomandate pentru lichidele inflamabile

Așa cum spune și denumirea, pompa de apă se folosește strict pentru acest lichid, fie că vorbim de alimentarea cu apă potabilă în gospodărie sau eliminarea celei cu reziduuri. Este important de subliniat faptul că un asemenea echipament nu poate fi utilizat pentru extragerea  benzinei sau motorinei de exemplu, așadar, este de evitat o asemenea utilizare. 

  1. Înălțimea contează pentru achiziția unei pompe de apă

Presiunea este cea care “aduce” apa la suprafață. Însă ceea ce contează în achiziția unei pompe de apă este înălțimea pentru ridicarea apei curente. Asemenea detalii tehnice sunt în mod normal menționate de către producător, așa că verifică și aceste aspecte înainte de cumpărarea unei pompe de apă submersibilă.

 În concluzie, se poate spune că pompa de apă submersibilă prezintă diverse caracteristici. Funcționalitățile acesteia trebuie atent analizate pentru a putea face achiziția corectă pentru utilizarea unui asemenea echipament în gospodărie.

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share