Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tot ce ai făcut în trecut are urmări asupra prezentului și viitorului tău

”Legea karmei: „Ce ai semănat, aceea culegi.” Tot ceea ce ai făcut în trecut are urmări asupra prezentului și viitorului tău. Ceea ce înseamnă că revizuirea trecutului, schimbarea atitudinii față de trecut duce la schimbarea prezentului și a viitorului. Nu regretul pentru că ai păcătuit, ci schimbarea atitudinii față de trecut.
Regretul este conștientizarea faptului că nu este permis să te comporți așa. Iar căința înseamnă să-ți schimbi atitudinea și sentimentele față de ceea ce s-a întâmplat. Iar schimbarea sentimentelor înseamnă schimbarea caracterului. De fapt, căința nu presupune atât tristețe cu privire la ceea ce s-a întâmplat, cât disponibilitatea de a deveni alt om, pentru a nu mai proceda astfel. Toate acestea funcționează, dau rezultate.
Dar, cu timpul, am observat că nu este suficient să-ți revizuiești trecutul. Am ieșit cu greu, lent și chinuitor, din această problemă, când am înțeles că este necesar să lucrezi cu prezentul. Prezentul nu mai are nevoie de căință, ci de o schimbare reală a caracterului. Și, întrucât caracterul este influențat, în primul rând, de comunicare, de reacțiile omului la lumea înconjurătoare, înțelegerea legilor comunicării ne permite să ne îmbunătățim caracterul.
De multe ori, caracterul nostru alimentează emoțiile noastre agresive, noi ne căim, ne revizuim trecutul, dar, fără să ne schimbăm caracterul, și ne mirăm că nu avem rezultate. Căința înseamnă schimbare.
Hristos a fost mâhnit din cauză că, din cei 10 bolnavi de lepră care s-au vindecat, s-a întors la El doar unul și I-a mulțumit. Doar acela s-a schimbat. Doar la el nu va mai apărea acea boală. La ceilalți, nu se știe.
Disponibilitatea de a-ți schimba caracterul, de a fi sincer, curajos, independent, blând, milostiv înseamnă vindecare. Dar, de fapt, aceasta este a doua etapă.
Există o etapă esențială: scopul. Prima etapă este căința. A doua – schimbarea caracterului. A treia – scopul corect. Scopul formează funcția. Funcția formează organul. Dacă am un scop greșit, voi suferi o alterare a funcției, adică a sentimentelor. Iar apoi, voi avea probleme cu destinul…”
S.N. Lazarev
CURSURILE autorului S.N. Lazarev pot fi găsite în Școala Lazarev România care poate fi accesată la linkul de mai jos:
CĂRȚILE autorului SN Lazarev pot fi găsite în magazinul online din România pe care îl puteți accesa la linkul de mai jos:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share