30/11/2020

Transport gratuit pentru elevii și studenții care învață la unitățile de învățământ din Târgoviște

Incepand cu acest an scolar, elevii institutiilor de invatamant targovistene beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun, a informat astăzi, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște. Acesta a oferit detalii cu privire la actele necesare pentru a beneficia de gratuitate:
✅ Pentru a beneficia de gratuitatea serviciilor publice de transport local, elevii din învăţământul preuniversitar solicită operatorului de transport public local, în baza carnetului de elev emis de unitatea de învăţământ, vizat prin ştampilă pentru anul în curs, eliberarea documentului de călătorie pentru transportul local de tipul legitimaţie de transport/abonament, cu valabilitate lunară.
✅ Pentru asigurarea gratuităţii transportului elevilor, pe durata cursurilor, elevii din învăţământul preuniversitar, domiciliaţi în altă localitate faţă de unitatea de învăţământ, depun la începutul fiecărui semestru la secretariatul unităţii de învăţământ o cerere prin care solicită eliberarea adeverinţei care atestă calitatea de elev înmatriculat la unitatea de învăţământ, în vederea deplasării cu titlu gratuit de la domiciliu la unitatea şcolară.
Unitatea de învăţământ eliberează o adeverinţă care atestă calitatea acestuia de elev înmatriculat la unitatea de învăţământ, traseul de la unitatea de învăţământ la localitatea de domiciliu şi dreptul de a beneficia de transport gratuit.
În baza adeverinţei, operatorul de transport eliberează documentul de călătorie de tipul legitimaţie de transport/abonament, pe traseul prevăzut în adeverinţa eliberată de unitatea de învăţământ.
✅ Contravaloarea abonamentului este suportata de catre Primaria Targoviste si Ministerul Educatiei, in cote egale, pentru transportul local, respectiv de catre Consiliul Judetean Dambovita si Ministerul Educatiei, pentru elevii din învăţământul preuniversitar, domiciliaţi în altă localitate faţă de unitatea de învăţământ.
❗Fac precizarea ca eliberarea documentului de transport in mod gratuit reprezinta o obligatie legala a operatorului de transport, nu o optiune!
Reamintesc faptul ca, incepand cu data de 01.10 2016, studentii Universitatii Valahia din Targoviste beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun pe raza municipiului Targoviste.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share