Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Trebuie să consolidăm și moderniza controlul armelor conform TRATATULUI NEW START”

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat luni că aliații NATO trebuie să colaboreze mai mult pentru a păstra Tratatul de neproliferare, pentru a consolida și moderniza controlul armelor și pentru a răspunde la încălcări.

În discursul rostit la conferința anuală a NATO privind controlul armelor, secretarul general a avertizat că “Rusia continuă să ignore regulile internaționale de control al armelor, în timp ce China își extinde rapid arsenalul nuclear, inclusiv prin construirea unui număr mare de silozuri de rachete”.

Remarks by NATO Secretary General Jens Stoltenberg at the 17th Annual NATO Conference on, Arms Control, Disarmament and Weapons of Mass Destruction Non-Proliferation

Drept răspuns,  secretarul general  Stoltenberg a spus că aliații trebuie să folosească NATO „și mai mult ca o platformă unică pentru dialogul privind controlul armelor, dezarmarea și neproliferarea”. Domnul Stoltenberg i-a îndemnat pe aliați și parteneri să păstreze tratatul de neproliferare, pe care l-a descris drept „piatra de temelie” a regimului global de control al armelor nucleare. El a îndemnat comunitatea internațională să asigure succesul Conferinței de revizuire a TNP din acest an. Salutând prelungirea Tratatului New Start, secretarul general a subliniat necesitatea de a consolida și moderniza în continuare controlul armelor. Dl Stoltenberg a precizat că China, în calitate de putere globală, are responsabilitatea de a se implica în eforturile de control al armelor. În plus, impactul noilor tehnologii precum inteligența artificială și sistemul autonom asupra controlului armelor trebuie abordat, a spus secretarul general. Citând încălcarea de către Rusia a Tratatului privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune, secretarul general a precizat că NATO va continua să răspundă la încălcările controlului armelor. Găzduită de o țară diferită în fiecare an, conferința NATO pentru armele de distrugere în masă din 2021 are loc la Copenhaga și reunește peste 100 de oficiali din 45 de țări.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share