Trebuie să susținem performanța, vocația și excelența!

 Şcoala este locul în care se modelează minţi şi unde elevii descoperă noi lumi, imaginare şi reale, pătrunzând toate tainele ce ne înconjoară. Este locul care creionează şansa fiecărui copil de a merge înainte, pe drumul cunoaşterii şi al culturii. Este locul ce are puterea de a-i oferi fiecărui elev ce îi trece pragul şansa de a evolua şi de a-şi îmbunătăţi viaţa.  În prima zi de şcoală se văd pe feţele elevilor, părinţilor şi bunicilor, emoţiile revederii cu profesorii şi colegii, dar şi regretul că vacanţa de vară s-a terminat mult prea repede. Este un nou început, o nouă determinare de a păşi, din nou, pe meleagurile cunoştinţei, mai cu spor poate, decât în anul şcolar trecut.
Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis cu ocazia începerii noului an școlar, un emoționant mesaj elevilor, profesorilor și părinților.
“ Educația este nu numai stâlpul de bază al unei societăți, dar și cel mai de preț drept al copiilor! Din păcate, nici de această dată, noul an școlar nu este la fel de bine pregătit în toate localitățile din România și asta este o uriașă nedreptate pentru elevii care,  sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari, pentru a învăța sau să învețe în școli insalubre, care nu au infrastructura sanitară și școlară necesară asigurării unui învățământ de calitate!
Educația nu poate fi de calitate și trainică,  dacă nu există oameni bine pregătiți în domeniu și dacă nu există condițiile necesare pentru a o transmite elevilor. Accesul copiilor la educație este un drept constituțional și, în context, fiecare copil trebuie să beneficieze de el!
După 32 de ani, situația în multe localități din mediul rural rămâne îngrijorătoare, în condițiile în care nu mai sunt profesori titulari, se lucrează cu suplinitori și, mai mult decât atât, multor profesori nu li se asigură condiții corespunzătoare de locuit.
Am învățat la țară și, acum 50 de ani, aveam instalații sanitare în școală, iar profesorii erau toți titulari și aveau locuințe asigurate, chiar lângă școala!
Este dureros să auzi, în acest secol, un ministru al educației care spune că ”precaritatea infrastructurii nu afectează calitatea educației”.
Doresc tuturor elevilor, de la cei care pășesc în prima lor clasă până la cei care parcurg ultimul an de liceu, mult succes, ambiție și înțelegerea importanței educației si, cadrelor didactice, multă putere de muncă și răbdare pentru a transmite dragostea de școală elevilor.
Mă bucur mult că, în preajma zilei de început de an școlar, am putut să premiez 21 de elevi olimpici! Cred că trebuie să susținem performanța, vocația și excelența! Multă sănătate, copiilor, părinților și profesorilor și succes în noul an școlar!”, a precizat eurodeputatul umanist Maria Grapini.”
Filele întoarse din calendar, ajunse în septembrie, ne fac să rememorăm fiecare dintre noi, amintirile cu prima zi din viaţa de şcolar, zile în care, emoţiile, sfiala, entuziasmul, optimismul, ambiţia erau sentimentele pe care cu toţii le-am trăit cât am fost elevi. Iar începutul unui nou an şcolar, dincolo de momentele festive şi bucuria reîntâlnirii cu şcoala şi cadrele didactice, ne dă asigurarea că generaţii noi de elevi păşesc într-o etapă nouă spre maturitate, cunoaştere, viaţă.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share