Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Trei biblioteci din Dâmbovița vor deveni hub-uri digitale iar alte 26 vor fi dotate cu echipamente noi

𝐔𝐧 𝐚𝐥𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭, 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐏𝐍𝐑𝐑 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐃â𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞ș𝐭𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧ț𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧ă.
 Cu ajutorul fondurilor nerambursabile și a unei mici părți din bugetele proprii, vom transforma 3 biblioteci din județ în hub-uri digitale, iar alte 26 vor fi dotate cu echipamente digitale și calculatoare.
Proiectul „𝐇𝐮𝐛-𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐥𝐚 𝐛𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢”, cu o valoare totală de aproximativ 3.600.000 de lei (TVA inclus), urmărește îmbunătățirea competențelor digitale ale locuitorilor din cele 29 de localități dâmbovițene cuprinse în proiect. Într-o lume dependentă de tehnologie, dâmbovițenii trebuie să știe să folosească un PC și, printre alte lucruri utile, să poată interacționa online, în deplină cu siguranță, cu alte persoane.
Cu sprijinul fondurilor europene, bibliotecile din Răzvad, Gura Foii și Gura Ocniței, care vor beneficia și de lucrări de renovare sau extindere, vor deveni astfel de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.
Totodată, bibliotecile din Moreni, Aninoasa, Bezdead, Bilciurești, Brănești, Bucșani, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Conțești, Costeștii din Vale, Dobra, Doicești, Dragomirești, Gura Șuții, Ocnița, Perșinari, Pietrari, Produlești, Raciu, Sălcioara, Ulmi, Valea Mare, Văleni Dâmbovița, Vișinești și Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște vor fi la rândul lor dotate cu echipamente digitale moderne.
 Așadar, datorită acestui proiect, vor fi achiziționate următoarele:
▫️ 3 imprimante 3D;
▫️ 29 de table interactive;
▫️ 37 PC desktop;
▫️ 94 laptop-uri;
▫️ 42 de tablete;
▫️ 29 de camere de videoconferință.
Sursa: Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, pagina de facebook
Distribuie acest articol Oficial Media
Share