Trei trenuri de călători blocate din cauza gerului în Valea Jiului

Un pantograf rupt la locomotiva unui tren care circula pe secția feroviară 202, pe Valea Jiului, le-a dat marți dimineață bătăi de cap ceferiștilor și călătorilor, deopotrivă.

Conducerea Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători a informat marți dimineață că nu sunt blocaje generate de linii de cale ferată închise, însă se circulă în condiții de iarnă pe unele sectoare. De asemenea, sunt unele întârzieri generate de defectări, dar au fost trimise locomotive de schimb sau se intervine pentru remediere de către echipa de tren.

Pantograf rupt la Livezeni

O situație specială a apărut la locomotiva trenului IR 1824 care a plecat din Deva la ora 5,53 și trebuia să ajungă în București Nord la ora 14,16.

Pantograful s-a rupt în stația Livezeni, iar defecțiunea a fost remediată la ora 10,29. Cauzele acestei defecțiuni se vor stabili de comisia de cercetare, au precizat oficialii CFR Călători la solicitarea adresată de Club Feroviar. Pe perioada staționării, călătorii au primit ceaiuri calde.

Trei trenuri de călători au întârzieri

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că traficul feroviar pe raza regionalelor Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Brașov și Galați este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile, fiind înregistrate temperaturi negative de până la -23 grade C.

La această oră, toate magistralele feroviare sunt operaționale, însă din cauza temperaturilor negative, înregistrate la nivelul solului, sunt necesare verificări suplimentare la componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) atât în staţii, cât şi în linie curentă. Pe raza Regionalei CF Timișoara s-a intervenit cu drezine pantograf și cu personal specializat, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, în stația Livezeni, unde au fost semnalate deficiențe în alimentarea liniei de contact.

„Menționăm faptul că, până la finalizarea acestor operațiuni, care au implicat inclusiv verificarea și înlocuirea componentelor adiacente sistemului de alimentare cu energie electrică pe întreaga distanță Petroșani – Livezeni – Strâmbuța – Pietrele Albe – Lainici, trei trenuri de călători – IR 1824, R 2082 și R 2083 – au staționat temporar în Livezeni, respectiv Pietrele Albe, acestea fiind reînscrise în circulație, imediat ce personalul de specialitate a finalizat operațiunile de intervenție. Facem precizarea că măsura staționării temporare, în intervalul necesar operațiunilor de verificare a infrastructurii feroviare și de înlocuire a componentelor adiacente, au avut drept scop asigurarea condițiilor optime de trafic și adaptarea traficului la condițiile meteo nefavorabile”, a precizat purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share