Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Tu îți planifici mesele? Iată cum funcționează acest lucru și care sunt avantajele!

Datorită vieții tumultoase pe care cu toții o avem, întrebarea “Eu ce mănânc astăzi?” poate da multe bătăi de cap. De aceea, din ce în ce mai mulți oameni recurg la meal planning sau mai pe înțelesul tuturor, își planifică mesele. Acest obicei sănătos are multiple avantaje, printre care și faptul că te scapă de grija următoarei mese, atunci când ești în criză de timp. Ce înseamnă planificarea meselor? Înseamnă că, la sfârșitul fiecărei săptămâni, faci o listă cu toate mesele pe care tu și familia ta le veți servi în cursul săptămânii următoare. În funcție de asta, vei putea să alcătuiești o listă de cumpărături cu ingredientele necesare pregătirii meselor, în care sa adaugi atât alimente cu o valabilitate mai mare precum paste sau orez, cât și alimente bogate în vitamine cum ar fi diferite legume și gama de fructe proaspete de pe auchan.ro. De asemenea, este important sa nu te abați de la aceasta lista,pentru a economisi astfel o bună sumă de bani din simplul fapt că știi ce anume vei avea la masă săptămâna aceasta. 

Pentru cei care vor să afle ce trebuie să facă pentru a pune pe picioare un astfel de plan, citiți rândurile ce urmează. 

5 pași pentru a-ți planifica mesele cu succes

  1. Începe cu pași mici – pentru a nu te simți copleșit de la început și pentru a nu avea tentația de a renunța prea repede, poți începe cu planificarea meselor pentru 2-3 zile. Astfel, vei putea să-ți dai seama cum te poți organiza mai ușor și îți poți da seama ce stil de planificare vrei să urmezi. Există oameni care planifică mesele săptămânii următoare și în funcție de asta, întocmesc o listă de cumpărături. Există însă, și oameni ce preferă să gătească în avans și să porționeze mâncarea, în caserole etanse ce pot fi depozitate la frigider, gata de consum în fiecare zi a săptămânii. 
  2. Stabilește o zi pentru cumpărături – de preferat este ca într-una din zilele de weekend să te ocupi de această sarcină, având toată ziua la dispoziție și pentru cumpărături și eventual, și pentru gătit. Astfel, vei începe săptămâna cu mesele asigurate și fără această grijă. 
  3. Fă provizii – provizii de alimente din cămară, care nu sunt ușor perisabile și care se folosesc la o gamă largă de rețete. Dacă îți păstrezi cămara aprovizionată cu alimentele de bază, cumpărăturile săptămânale nu vor mai fi lafel de copleșitoare și va fi nevoie să cumperi doar alimente proaspete. Pentru că tot suntem în luna noiembrie, profită de reducerile de la Auchan de Black Friday de aici și fă-ți provizii de alimente precum făină, ulei, orez sau paste, iar astfel vei economisi o sumă frumoasă la cumpărăturile săptămânale. 
  4. Echipează-ți bucătăria – având în vedere că vei găti mese pentru aaproape toată săptămâna, vei avea nevoie de recipiente în care să depizitezi mâncarea în frigider. Investește în caserole de sticlă cu capac ermetic, unde mâncarea se va păstra proaspătă zile la rând. De asemenea, poate vei avea nevoie de un robot de bucătărie care să te ajute să feliezi sau să toci legumele și alimentele pentru rețetele tale. 
  5. Rămâi flexibil – deși planul este pus în funcțiune, este inevitabil să nu existe și zile în care poate nu te simți capabil să gătești sau poate ai poftă de mâncare comandată. Nu-ți bate capul prea tare, permite-ți să fii flexibil, atâta timp cât a doua zi vei continua cu respectarea planului. 

Planificarea meselor este un obicei sănătos, ce dă rezultate încă din prima săptămână, ajutându-te să mănânci mai sănătos, să faci economii și să ai un stil de viață mai organizat. 

Acestea fiind spuse, sperăm că articolul nostru te va inspira să introduci în rutina ta zilnică acest obicei și să te bucuri de beneficiile sale. 

 

Sursa foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share