Cate ore petrece un roman in fata televizorului?

Cu toate ca televiziunea clasica este in scadere si pierde teren in fata mediului online, romanii petrec zilnic, in medie 5 ore in fata micului ecran. Compania GroupM a ajuns la aceasta concluzie dupa efectuarea unui studiu in luna decembrie 2021.

tv online

Studiul respectiv arata ca industria farmaceutica investeste masiv in publicitate, prin urmare se explica si avalansa de reclame la medicamente. Cu alte cuvinte, 1/4 reclame are ca subiect o afectiune medicala care se poate trata cu medicamentul propus.

De departe, romanii trecuti de 65 de ani petrec aproape 8 ore privind la televizor. Acest segment de populatie nu mai este activ in campul muncii, iar majoritatea timpului si-l petrec acasa. In schimb, tinerii cu varste cuprinse intre 18-24 se uita cel mai putin la televizor, cam 2,5 ore pe zi. Acestia petrec in schimb ore in sir pe retelele de socializare. Copiii cu varste sub 11 ani se uita din ce in ce mai mult la televizor. Potrivit cercetarii, un copil din acest segment priveste la TV mai mult de 3 ore in fiecare zi.

Romanii, mari consumatori de Internet

Consumul de Internet inregistreaza o crestere accelerata. Datele arata ca 72% din populatia Romaniei are acces la Internet. Peste 81% dintre romani au un cont de Facebook, aceasta fiind cea mai accesata si utilizata retea de socializare din tara noastra, in timp ce doar 32% dintre romani au cont si pe Instagram.
In materie de video streaming, Youtube ramane lider detasat. 82% dintre cetatenii romani declara ca acceseaza cel putin o data pe zi celebra platforma pentru muzica, vloguri sau alte tipuri de continut video. Doar 20% dintre internautii romani detin un cont pe Netflix.

Televiziune + internet = televiziune online

Internetul pune la dispozitia utilizatorilor si platforme unde pot urmari online programele TV. Continutul este redat in oglinda si poate fi afisat pe telefon, laptop sau tableta. Portabilitatea este marele avantaj al canalelor TV online gratis. Cei care calatoresc atat in tara, cat si in strainatate au acces instant la continutul si programele TV.

Pentru romanii stabiliti in strainatate, transmisiile TV online gratuite sunt lozul castigator. In acest fel ei pot fi conectati cu evenimentele din tara sau pot urmari filme, seriale, meciuri sau emisiuni. De asemenea, nu exista niciun fel de restrictie pentru TV online. In plus, continutul este afisat intr-o calitate superioara si puteti uita de antene sau alte dispozitive auxiliare. Nici macar nu este nevoie sa iti creezi cont sau sa te inregistrezi undeva.

De asemenea, vei avea acces la un numar mult mai mare de canale TV decat cele pe care ti le ofera furnizorul caruia ii platesti un abonament lunar.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share