Tudorica Raducanu: „Vreau ca oamenii sa nu mai duca grija zilei de maine”

tudorica

Pentru prima data dupa 1989, in acest an, Organizatia Targoviste a Partidei Romilor, a strans semnaturile de sustinere si a depus lista candidatilor la functia de Consilier Local Municipal Targoviste. Am stat de vorba pe aceasta tema cu presedintele subfilialei, viceprimarul Tudorica Raducanu:

Oficial Media: Domnule viceprimar ati depus listele de candidati din partea Partidei Romilor; ce așteptări aveți de la campania aceasta?

Tudorică Răducanu: Îmi doresc ca la nivelul Municipiului Târgoviște să fie o campanie electorală, corectă, cinstită, să nu avem evenimente nedorite și vreau asa cum este normal, ca cei mai buni să câștige. Noi, Partida Romilor, nu am dorit altceva decât să ne depunem listele pentru prima dată în 25 de ani. Vă dau câteva nume: Lambru Gheorghe, om de afaceri, câțiva tineri profesori, Silviu Darman, Mihai Stănescu, juriști, economiști și lideri din comunitatea noastra. Am o echipă foarte bună de tineri dornici de afirmare si vreau ca ei să rămână mai departe și să ducă o luptă dreaptă. În patru ani de zile vrem să venim cu proiecte, să facem ceva și pentru comunitățile de romi și nu numai, vrem sa facem pentru întreg orașul. Este necesar să devina unul mai curat, mai civilizat, un oras în care oamenii să nu mai ducă grija zilei de mâine, iar in acest sens prioritatea numarul unu este să cream locuri de muncă.

Cred că vom sări de două cifre ca și numar de voturi. Cei care și-au depus candidatura pentru primărie si care vor ajunge in consiliul local, indiferent de partid, trebuie să fie niște oameni capabili, bine văzuți de comunitate și împreună cu noi, cu Partida romilor, să dezvoltam proiecte, sa ajungem să avem o capitală culturală așa cum ne dorim cu toții.

Oficial Media: Majoritatea a primit bine decizia consiliului, însă au fost și oameni care nu au văzut cu ochi buni alegerea dumneavoastra ca viceprimar. Cum comentati atitudinea celor din urma? 
Tudorică Răducanu: Au fost multe voci și pro și contra, pentru că mi se pare corect, fiecare are dreptul la opinie. Când am luat decizia să accept functia de viceprimar nu am căutat să fac altceva decât să aduc un climat de liniște în Primăria Municipului Târgoviște, fiindca știți că era un haos total. Am avut în vedere binele cetățeanului, am vrut ca în administrația publică locală să fie înțelegere și să putem duce la cap proiectele începute. Nu am venit aici pentru interesele mele personale, eu am venit aici pentru binele comunității, nu numai pentru romi, ci pentru toti targovistenii.

Oficial Media: Ce ați reușit să atingeți până acum, domnule viceprimar, ca si realizari și ce zone ale orașului mai au nevoie de sprijinul Primăriei?

Tudorică Răducanu: Nu se poate ca în sec. XXI în cartierele din oraș să nu ai apă, să nu ai canal, curent, să nu poți duce copilul la școală. În ultimul an de zile am reușit să facem infrastructura in cartiere marginase, în Prepeleac ultima actiune a constat in aplicarea bordurilor, iluminatul stradal, instalarea bancuțelor si a fost un lucru foarte bine primit de oamenii din zonă, iar mai nou, de o lună de zile, zona Romlux a intrat in reabilitare. Vreau să merg și în zona din Teiș, la romii de acolo, pentru că în această perioadă oamenii nu mai pot ieși din casă din cauza noroiului. Sunt foarte multe zone cu probleme, dar sper ca orașul să intre în normalitate și să le rezolvăm pe toate.

„Încă o dată vreau să vă spun că tot ce am facut pentru oameni si ceea ce voi face de acum incolo, nu fac pentru voturi si nici pentru alte interese, pentru ca eu am tot ce imi trebuie. Asta e conștiința mea decentă, vreau ca și cetățenii de etnie rommă să intre în circuitul normal al orașului, vreau ca niciun targovistean sa nu mai duca grija zilei de maine.”

Va prezentam lista candidatilor din partea Partidei Romilor la Consiliul Local Municipal Targoviste:

 

RaducanuTudorica
LambruGheorghe
DarmanVasile-Silviu
StanescuMihai-Lorin
CostacheAna-Maria
DragoiIon
PaturicaGheorghe
BalasoiuRomeo
IonFlorica
IojaMihail-Alin
DragoiAdrian Gheorghe
MoiseVasile-Stelian
IonTeodora
BranFlorina
FocanLoredana
IonCatalin Liviu
MoiseGheorghe
MoisePaul Nicusor
TamasGheorghita
HriorAgata Zina
DragomirIon
AdragaiAurel
ConstantinMaria
DarmazLidia
CristeaFlorica
StefanConstanta
CostacheElisabeta
NicolaeIon

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share