Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Turiști rătăciți în Bucegi. Intervenții ale echipei Salvamont Dâmbovița în 6-7 noiembrie 2021

Chiar dacă starea vremii a permis drumețiile montane, nu trebuie uitat că ne aflăm în lunile reci în care noaptea se lasă devreme. Este de prefarat să se calculeze timpul traseului astfel încât acesta să fie realizat până la lăsarea întunericului, ne recomandă Salvamont Dâmbovița. 
Salvamont Dâmbovița

Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita

”Un weekend marcat de doua actiuni nocturne pentru Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita.
Sambata, 6 noiembrie 2021, in jurul orei 20:00, am primit un apel telefonic de la dispeceratul 112, fiind anuntati ca in zona superioara a Canionului Horoabelor se afla patru persoane aflate in dificultatea de a se deplasa din cauza lasarii intunericului si epuizarea surselor de lumina. Acestia au pornit in drumetie la ora 16:00, au mers pe un traseu nemarcat, nu au luat in calcul faptul ca se insereaza devreme, iar cand situatia s-a inrautatit, au intrat in panica. O echipa a plecat in cautarea persoanelor in cauza, acestea fiind reperate dupa 20 de minute de la primirea apelului si transportate mecanizat cu utv-ul din dotare la Cabana Padina.
Al doilea apel l-am primit astazi 7 noiembrie 2021, ora 17:40, din partea Dispeceratului National Salvamont, prin care am fost anuntati ca in Cheile Zanoagei se afla doua persoane care nu mai pot înainta și nu mai găsesc poteca. O echipa formată din doi salvatori montani au ajuns în 40 de minute în locul unde erau cei doi, reușind sa ii escorteze pe cei doi pana la Baza Salvamont Zănoaga.
Pe aceasta cale vrem sa tragem un semnal de alarma tuturor turistilor care vin in zona montana a judetului Dambovita si nu numai, ca este obligatoriu:
sa fie echipati corespunzator traseului pe care vor sa il parcurga
sa se informeze asupra conditiilor meteo si avertizarilor meteorologice
sa nu abordeze rute nemarcate
sa foloseasca doar harti sau aplicatii special concepute pentru traseele montane
sa isi calculeze timpul pentru a nu fi surprinși de lăsarea întunericului
sa nu se bazeze pe telefonul mobil folosindu-l pe post de lanterna”
Pentru siguranta dumneavostra pe munte si pentru informatii utile, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita va sta la dispozitie oricand la numarul de telefon: 0726686685
Distribuie acest articol Oficial Media
Share