Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ucraina e pe cale să piardă războiul. Europa l-a pierdut deja

Războiul dintre Statele Unite și Rusia care se desfășoară pe teritoriul Ucrainei a prins Europa ca într-o capcană din care nu știe cum să iasă.

Ucraina e pe cale să piardă războiul

analiză a lui Oscar Silva-Valladares pentru The Ron Paul Institute pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews, scrie Adrian Pătrușcă pentru sursa citată.

Ucraina e pe cale să piardă războiul

”Continentul pierde aprovizionările cu energie cele mai competitive, compromițându-și avantajul industrial și accelerând un val de inflație care, prin costurile energetice mai mari, va afecta grav nivelul de trai al populației în iarna viitoare.

Europa încearcă de ani de zile să își diversifice sursele de energie. Ea nu avea însă un plan de urgență global pentru a contracara impactul rupturii brutale de petrolul și gazele ruse după începerea războiului din Ucraina.

Politicienii europeni au exagerat grosolan potențialul de înlocuire cu alte surse de energie (cum ar fi gazele naturale lichefiate) și se confruntă acum cu necesitatea de a accepta alternative care, nu cu mult timp în urmă, erau considerate inacceptabile din punct de vedere politic. Cum ar fi redeschiderea producției de carbon în Germania.

Cum s-a putut produce această grosolană eroare de calcul?

În mod evident, liderii europeni s-au dovedit incapabili să prevadă adevăratele consecințe economice pe care războiul economic declanșat împotriva Rusiei le va avea asupra Europei și a lumii întregi.

Una dintre explicațiile acestei cutezanțe și auto-suficiențe a conducerii europene față de Rusia de la începutul războiului a fost motivată de o puternică încredere că combinația dintre sancțiunile împotriva Rusiei și ajutorul militar acordat Ucrainei va avea ca rezultat o slăbire semnificativă a nivelului politic, social și militar al Rusiei care să ducă la înfrângerea ei.

Articolul integral aici!

Citește cele mai importante articole:

Directorul CDC a declarat ca pedofilii transmit copiilor variola maimuței. Halucinant: nu violul este problema

Rusia a înfrânt SUA: Despre sfârșitul supremației militare SUA – NATO și moartea portavioanelor

PROTOCOLUL DE LA TORONTO – documentul pe care trebuie sa-l cunoasca toata lumea

Utilizatorii Revolut pot fi executaţi silit şi se pot trezi cu popriri pe conturi – Reacția Revolut

Distribuie acest articol Oficial Media
Share