Colaborarea cu firmele pe care nu le cunosti poate fi riscanta daca nu acorzi atentie datelor financiare. Preventia iti protejeaza afacerea de situatiile neplacute precum insolventa, depasirea limitelor de plata sau faliment.
Prin verificarea companiilor de interes iti creezi o imagine de ansamblu asupra domeniului si firmelor care fie sunt la inceput, fie au zeci de ani de activitate. Indiferent de experienta, aspectul financiar este esential. Crezi ca o firma cu un portofoliu mare de clienti nu poate avea probleme financiare? Daca serviciile si produsele oferite sunt de calitate, crezi ca nu exista probabilitatea de insolventa?
- Ce este probabilitatea de insolventa?
Este important sa verifici informatiile financiare ale firmei cu care urmeaza sa colaborezi si sa anticipezi viitorul parteneriatului. Probabilitatea de insolventa poate fi vazuta drept etapa ce anunta problemele financiare ale unei firmei. In concret, probabilitatea de insolventa subliniaza situatiile in care compania nu-si mai poate achita obligatiile financiare fata de institutii financiare. furnizori si chiar creditori ai firme.
Asadar, daca ai in vedere inceperea unei colaborari cu o firma, fie ea noua in domeniu, fie cu experienta, trebuie sa cunosti detaliile financiare. Daca identifici neajunsuri economice care indica probabilitatea de insolventa sau daca firma este deja in insolventa, atunci in mod sigur nu se mai poate vorbi despre o posibila colaborare. Nu ai vrea sa risti! Nu ai vrea sa-ti pui in joc intregul viitor al afacerii tale!
Reputatia buna a unei companii poate ascunde provocarile majore cu care aceasta se confrunta. Chiar daca firma are clienti multumiti, deciziile si situatiile prost gestionate determina consecinte grave precum probabilitatea ca firma in cauza sa poata intra in insolventa.
Totusi, daca situatia firmei este una pozitiva, analizeaza raportul probabilitatea de insolventa. Pe baza datelor financiare, raportul iti indica sansele si gradul de risc privind incheierea activitatii anul viitor.
Ultimii 4 ani, decisivi pentru activitatea ta: Raportul Probabilitatea de Insolventa
Raportul probabilitatea de insolventa arata evolutia sau stagnarea unei firme. Fiind realizat conform datelor din ultimii 4 ani, vei sti daca firma de interes ar putea fi un partener de afaceri sau nu. Datorita faptului ca valorile probabilitatii sunt corelate cu indicii financiari ai companiei, raportul indica pozitia acesteia in domeniu. Este printre firmele cu grad ridicat sau scazut de risc? Care este probabilitatea ca firma sa intre in insolventa?
Desi raportul este intocmit in baza informatiilor financiare, probabilitatea de insolventa reprezinta estimarea gradului privind posibila intrare in insolventa.
Deci, odata ce ai consultat raportul probabilitatea de insolventa si datele nu pun intr-o lumina prea buna compania, atunci nu vei lucra cu firma in cauza. Daca probabilitatea de insolventa ajunge pana la 70%, sansele ca firma sa-ti plateasca serviciile sunt aproape 0. Acum ce faci? Alegi sa te retragi sau sa ignori datele financiare reale?
Ce poti face in schimb este sa verifici toate companiile de interes si sa alegi doar firmele care, din punct de vedere financiar sunt stabile si nu prezinta un grad ridicat de insolventa.
- Firma ta se apropie de insolventa? Ce poti face pentru a evita insolventa?
Pentru a-ti tine in siguranta afacerea si implicit pozitia in piata, trebuie sa monitorizezi companiile din sectorul tau de activitate. Monitorizarea preventiva te scapa de surprizele financiare neplacute din partea clientilor, precum incapacitatea de plata la timp a serviciilor prestate sau asteptarea indelungata pentru recuperarea creantelor.
Raportul probabilitatea de insolventa este instrumentul tau financiar care te va avertiza in privinta colaborarilor.
De asemenea, prin consultarea raportului buletinul insolventei afli detalii pretioase: are sau nu compania o procedura de insolventa deschisa, in ce etapa se afla sau daca firma s-a redresat financiar.
Compania de interes nu-si mai poate achita obligatiile financiare? Gandeste-te de ce s-a ajuns aici, care au fost factorii declansatori si care este impactul generat in lant? Evalueaza firma si afla care este relatia pe care o are cu alti furnizori. Cum gestioneaza fluxul de bani si cum garanteaza eficienta operationala.
Potrivit analizei financiare RisCo.ro. de la inceputul anului pana in luna septembrie 2024, firmele care au intrat in insolventa cunosc un trend ascendent de 8%, comparativ cu anul trecut. Cea mai mare crestere de firme intrate in insolventa o intalnim in randul companiilor medii, cu un procent de 78%. Situatia este cu atat mai surprinzatoare, deoarece anul trecut acestea nu ridicau semne de intrebare in ceea ce priveste stabilitatea financiara si circularitatea fluxului de cash.
In concluzie, ultimii 4 ani de activitate stabiliesc pozitia ta in piata. A ta, a concurentei si a posibililor colaboratori. Verifica, fii informat si ia decizii responsabile.
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Spectacol de lumini și voie bună la aprinderea bradului de Crăciun, în Târgoviște
EXIT-POLL Alegeri parlamentare 2024. ”S-a votat emoțional, asta e viața!”
Robert Kennedy JR vine la București ca să-și lanseze cartea alături de Călin Georgescu, care i-a scris și prefața!
Magistrații de la CCR au cerut reverificarea și renumărarea voturilor de la turul 1 al alegerilor prezidențiale
Ce mesaje transmite America pentru ascensiunea lui Călin Georgescu
Cand sa-ti deschizi propria afacere? Cand sa investesti si in ce domeniu?
LIFE STYLE
Nu vă panicați dacă vă simțiți rău în această perioadă, au loc explozii solare foarte puternice
Secretele unei garderobe care îți reflectă stilul și puterea interioară
Cele mai comune 5 greșeli pe care le faci când îți alegi partenerul
Surprinde-ți iubitul cu un cadou unicat de Crăciun
Treaba unui bărbat este să creeze un spațiu sigur pentru femeia sa, emoțional, mental și fizic
DESTINATII
DESCHIDEM sezonul de iarnă începând cu data de 07.12.2024 în STRAJA
AMA DABLAM-HIMALAYA: O lume în care bogăția se rezumă la pacea spirituală, iar agoniseala se face numai pentru necesarul zilnic
Se instalează iarna la munte
În stațiunea Straja se fac pregătiri pentru noul sezon de iarnă
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (ONU)
Campania Națională pentru Prevenția Bolilor Cardiovasculare
RMN pentru copiii din vestul țării
Îți cade părul excesiv? Top 3 modalități prin care îți poți recăpăta frumusețea podoabei capilare
Care Este Rolul Medicului Ortodont în Corectarea Zâmbetului?
Rețetă budistă, veche de 5000 de ani, tratament pentru mai multe boli
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Programe de studii cu diplomă dublă: acord între Universitatea din Torino și Universitatea de Vest din Timișoara în domeniile dreptului și psihologiei
Lucrări din fonduri europene, finalizate în Sânandrei și Carani
Lucrări din fonduri europene, finalizate în Sânandrei și Carani