Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Un gând este o ființă vie- construieste sau distruge

A simți este un lucru, iar a gândi este un altul, dar deseori senzația influențează gândul. Uneori, vă simțiți epuizați, nu este nimic anormal; această senzație declanșează însă în voi niște gânduri și sentimente de descurajare, de tristețe, de disperare. Ah, bine, nu, în aceste clipe este exact contrariul: gândul trebuie să acționeze asupra senzației și chiar dacă el nu o poate învinge, el trebuie să fie ca o lumină, ca un far îndepărtat. Gândul vă spune că vă puteți redresa; atunci, în ciuda slăbiciunii și a epuizării voastre, în el trebuie să credeți, și nu în senzațiile voastre.

gandul

Nu mai există nici o picătură de energie în rezervorul vostru? Amintiți-vă că rezervorul cosmic este plin, și de acolo trebuie să vă extrageți cu ajutorul gândului. Fiindcă gândul folosește și la așa ceva: câteva picături extrase din acest rezervor de energii și lumina micii voastre lămpi, ce era gata să se stingă, strălucește din nou.

Un gând este o ființă vie

Un gând este o ființă vie și, în regiunea sa, cu materialele subtile din care este constituit, el posedă mari puteri. Nesocotirea acestui adevăr le aduce oamenilor multe dificultăți și încercări. Ei nu observă, ei nu simt că gândul lor lucrează, că el construiește sau distruge; astfel, ei își permit să gândească orice, oricum, apoi ei sunt uimiți de ceea ce li se întâmplă.și, în regiunea sa, cu materialele subtile din care este constituit, el posedă mari puteri. Nesocotirea acestui adevăr le aduce oamenilor multe dificultăți și încercări. Ei nu observă, ei nu simt că gândul lor lucrează, că el construiește sau distruge; astfel, ei își permit să gândească orice, oricum, apoi ei sunt uimiți de ceea ce li se întâmplă.

Fiecare gând al nostru este o entitate vie, de aceea trebuie să vă supravegheați ca să proiectați cele mai bune gânduri, niște gânduri pline de iubire, de bunătate, de lumină, de pace. Aici începe adevărata cunoaștere: în conștiința că un gând este o ființă reală. Chiar dacă nu le putem nici vedea, nici auzi, cu atât mai mult să le atingem, toate gândurile, oricât de slabe și nesemnificative ar fi, acționează ca niște creaturi vii.”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share