17/10/2021

Un MEDIU curat înseamnă SĂNĂTATE

MUNICIPIUL LUPENI ȘI VALEA JIULUI  are ținuturi de o frumusețe aparte, dar și oameni muncitori, cu spirit civic, care se implică, în diferite acțiuni de ecologizare, pentru ca Lupeniul și VALEA JIULUI să fie MEREU curat.

” Avem obligația ne a păstra un mediu curat, indiferent de vârsta pe care o avem trebuie să-i  învățam pe semenii noștri că mediul curat este important pentru o comunitate. Este obligația noastră ca și cetățeni responsabili de a nu mai  abandona deșeurile necontrolat pe domeniul public sau privat al orașului nostru și să învățam să facem selecția acestuia. Pentru a proteja sănătatea și reziliența naturii, precum și bunăstarea oamenilor, sunt necesare schimbări fundamentale în modul în care ne producem și consumăm alimentele, gestionăm și utilizăm pădurile și construim orașele, protejăm mediu. Și totul pleacă de la educația din familie, din școală, din comunitatea în care trăim. Vreau să-i felicit pe toți cei care s-au implicat în acțiune, pe voluntari, coordonatori, pe colegii mei profesori, etc. Și eu m-am alăturat voluntarilor în acastă acțiune ” a ținut să precizeze primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Întotdeauna este loc de mai bine, iar inițiativa Asociației „Let`s Do It România” de a organiza, în fiecare an, proiectul „Ziua Națională a Curățeniei”,   a fost una binevenită, menită să le reamintească cetățenilor că natura trebuie protejată, iar VALEA JIULUI  trebuie păstrată MEREU CURATĂ.

 

Unități școlare, elevi și părinți, primării,  ong-uri, agenți economici și mulți alți actori s-au implicat  ca voluntari în cea mai  mare mișcare socială din România.

De la est la vest, voluntarii s-au implicat în cea mai mare acțiune de curățenie, care are loc an de an în luna septembrie. Pe totă durata acțiunii voluntarii au purtat măști de protecție și  mănuși.

Din  mesajele pe care l-au afișat,  public, elevii  voluntari de la Crucea Roșie Lupeni, ar trebui cu toții să învățăm.

Bunul simț și educația ne pot salva de la dispariție, iar omul este cel mai mare poluator, deși este biodegradabil!!!! Toată acțiunea care a avut loc ieri,  a avut ca și scop educarea populației pentru un comportament responsabil față de mediu, pentru că un mediu curat,  înseamnă sănătate.

În cadrul acțiunii CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI  a fost partener media și susținător al campaniei mondiale. 

Schimbările climatice de care am avut parte în ultima perioadă, unele cu consecințe grave,  sunt în atenția și oficialilor din Parlamentul European, care au aprobat zilele trecute dublarea cuantumului finanțării sale externe în sprijinul biodiversității, în special în țările cele mai vulnerabile. Însă,  Europa nu poate face toate aceste lucruri de una singură.

”Conferința COP26 de la Glasgow va fi un moment al adevărului pentru comunitatea mondială .Cele mai mari economii ale lumii – de la SUA la Japonia – și-au fixat obiective ambițioase pentru a putea atinge neutralitatea climatică în 2050 sau la scurt timp după aceea. Aceste obiective trebuie să fie sprijinite acum de planuri concrete, care să fie gata la timp pentru Conferința de la Glasgow. Căci angajamentele noastre actuale pentru 2030 nu vor fi suficiente pentru a putea menține încălzirea globală la 1,5 C. Mesajul pe care vreau să îl transmit astăzi este că Europa este pregătită să facă mai mult. Vom propune acum să punem la dispoziție o sumă suplimentară de 4 miliarde de euro până în 2027 pentru finanțarea acțiunilor climatice. Dar,  sperăm ca și Statele Unite și partenerii noștri să își majoreze contribuția.

Joint_EU-US_Press_Release_on_the_Global_Methane_Pledge (1)

Dacă, împreună cu SUA, vom reuși să acoperim deficitul de finanțare existent în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice, vom trimite un semnal puternic întregii lumi și ne vom afirma poziția de lider mondial în domeniul acțiunilor climatice. Este momentul să ne onorăm angajamentele” a ținut să transmită președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share