Un memorial al HOLOCAUSTULUI a fost inaugurat în PARLAMENTUL EUROPEAN

UPDATE: TOATE STEAGURILE DE LA SEDIUL NATO AU FOST COBĂRÂTE ÎN BERNĂ, PENTRU A ONORA VICTIMELE HOLOCAUSTULUI 

27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. 

Un memorial al Holocaustului a fost inaugurat de președintele israelian Isaac Herzog în Parlamentul European ca parte a evenimentelor de marcare a Zilei de Comemorare a Holocaustului. Președintele israelian Isaac Herzog le-a cerut europarlamentarilor să lucreze pentru eradicarea antisemitismului în Europa și să adopte definiția antisemitismului oferită de Alianța Internațională pentru Comemorarea Holocaustului.

În deschiderea ceremoniei de comemorare, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a numit Holocaustul „cea mai mare crimă din istorie. O crimă menită să ștergă un popor de pe pământ. O crimă menită să provoace groază generațiilor. O crimă care a modelat proiectul nostru european modern, într-o întruchipare a promisiunii atemporale: Niciodată din nou.  Holocaustul nu a avut loc peste noapte și că clopotele de alarmă ar fi trebuit să sune cu mult înainte ca în cele din urmă să se întâmple. În ciuda anilor care au trecut, rămâne esențial să continuăm comemorarea Holocaustului, deoarece antisemitismul încă există și pentru că aceasta este ultima generație,  care dă mărturie despre relatările directe ale supraviețuitorilor Holocaustului. Parlamentul European va apăra întotdeauna valorile respectului, demnității umane, egalității și speranței”, a promis ea, adăugând că,  Parlamentul nu va fi niciodată redus la tăcere în lupta sa de apărare a valorilor umane și de a respinge ură și discriminări.

Președintele Israelului Herzog și-a deschis discursul spunând: „Sunt astăzi în fața dumneavoastră în calitate de președinte al statului Israel, statul național democratic al poporului evreu, dar inima și gândurile mele sunt alături de frații și surorile mele uciși în Holocaust, a căror singură crimă a fost  etnia  lor și umanitatea pe care o purtau”.

„Europa nu ar putea fi, ceea ce este,  fără evrei”, a spus președintele Herzog, dar antisemitismul, „ca o boală autoimună”, a făcut ca Europa să atace o parte din propriul său ADN și o istorie comună de milenii a fost ștearsă.

El a subliniat că acest antisemitism nu a apărut în vid, ci că „mașina morții nazistă nu ar fi reușit să-și ducă la îndeplinire viziunea de coșmar,  dacă nu ar fi întâlnit pământ fertilizat cu ura evreilor”. Pentru președintele Herzog, antisemitismul rămâne, iar negarea Holocaustului încă există, sub forme noi și răspândită prin noi canale,  în special pe internet. „Distanța dintre o postare pe Facebook și zdrobirea pietrelor funerare într-un cimitir este mai mică,  decât am crede”, a spus el. „Twitturile deranjate pot ucide. Ei chiar pot.”

Europa are un rol esențial de jucat în împingerea împotriva acestui antisemitism, a subliniat el. Cerând europarlamentarilor să nu stea pe loc în fața creșterii antisemitismului, președintele Herzog i-a implorat să „citească semnele de avertizare, să detecteze simptomele pandemiei de antisemitism și să o combată cu orice preț. Trebuie să vă asigurați că fiecare evreu care dorește să trăiască o viață evreiască deplină în țările voastre o poate face în siguranță și fără teamă.Prin educație, legislație și orice alte instrumente pe care le au la dispoziție, deputații europeni și UE ar trebui să se angajeze să eradică rasismul, ura și antisemitismul în toate formele lor,  mai a spus el. Președintele Herzog a cerut, de asemenea, Parlamentului European să adopte pe deplin definiția de antisemitism a Alianței Internaționale pentru Comemorarea Holocaustului. Statul Israel și Europa sunt legate într-o legătură de nedespărțit. Interesele noastre comune și, cu atât mai mult, valorile noastre comune, ne dictează prezentul și ne modelează viitorul.

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share