Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Unde mergem în 2022? Destinații turistice de top

Cu toții sperăm că anul 2022 va fi anul în care vom putea să ne lărgim  din nou orizontul de călătorii.

Destinații turistice de top

În acest articol, vă prezentăm câteva idei pentru destinații turistice mai deosebite.

Anguilla

În acest mic paradis tropical din Caraibe te poți relaxa în voie pe o plajă cu nisip alb, poți să faci scufundări pentru a descoperi corali colorați sau poți merge într-o excursie cu barca pe pentru a te întâlni cu delfinii. Nu rata stânca faimoasă în formă de iguană de pe plaja Barnes Bay.

Belize

“Bijuteria Americii Centrale” este cunoscută pentru vestigiile sale mayașe și peisajele de o bogăție excepțională. Ornitologii se bucură de prezența a peste 600 de specii diferite de păsări de observat. Pentru ceilalți, rechini-dădacă, lamantini, pot fi descoperiți în cadrul unei ședințe de snorkeling în Marea Caraibilor.

Kenya

Rinoceri, hipopotami, leoparzi, girafe, gheparzi și multe alte animale exotice constituie principala atracție a țării. Kenya este aproape sinonimă cu safari. Pe langa numeroasele rezervații, Kenya este o destinație în care vă puteți bucura atât de plaje spectaculoase, cât și ascensiuni pe vârfuri înalte, acoperite de zăpezi ecuatoriale.

Insulele Cook

Țară insulară situată în Pacificul de Sud, a fost desemnată sanctuar natural pentru animale. Insulele Cook reprezintă un grup izolat de 15 insulițe și atoli care sunt răspândite pe o suprafață totală de 1400 de kilometri. Cu o populație de 19 000 de locuitori, majoritatea sunt maori. La Rarotonga poți descoperi piața Punanga Nui și să savurezi specialitățile locale și, de ce nu, să dansezi pe muzica tradițională. Numeroase sunt activitățile propuse aici (ciclism, drumeții, speologie), însă toate presupun respectarea mediului înconjurător.

Insula Rodrigues

Ape cristaline, recifele de corali, pământ sălbatic, Insula Rodrigues (Mauritius) dispune de numeroase atuuri. Într-o rezervație naturală poate ai noroc să te întâlnești cu o țestoasă Aldabra sau cu un porumbel roz.

Nepal

O atmosferă unică te așteaptă dacă alegi să îți petreci vacanța în această țară mică, situată între China și India. Este destinația ideală pentru pasionații de drumeții și pentru alpiniști. Pentru persoanele mai puțin sportive, templele medievale și plimbările cu elefanții în parcurile naționale sunt ideale.

Oman

Între vaste întinderi deșertice și masive muntoase se ascunde capitala, Muscat, în care edificiile tradiționale au reușit să își păstreze farmecul de-a lungul timpului. Turiștii mai pot vizita moscheea sultanului Qabous, souk-ul Mutrah, o mulțime de muzee și galerii de artă, sau se pot bucura de o zi (sau mai multe ) la plajă.

Așadar, dacă nu ești hotărât ce să alegi între o zonă cu plajă și mult soare și o țară cu mulți munți și activități sportive intense, tot ce trebuie să faci este să citești mai mult despre ceea ce te interesează și să iei decizia corectă pentru tine și partenerii tăi de călătorie. Nu uita să verifici întotdeauna site-ul MAE pentru a te informa asupra condițiilor de călătorie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">