28/02/2021

Uniunea Europeană semnează un acord în domeniul aviației cu Republica Coreea

Ieri, 25 iunie, Uniunea Europeană și Republica Coreea au semnat un acord orizontal în domeniul aviațieiAcest acord permite oricărei companii aeriene din UE să zboare către Republica Coreea din fiecare stat membru al UE care are un acord bilateral privind serviciile aeriene cu Republica Coreea. Douăzeci și două de state membre au încheiat astfel de acorduri bilaterale privind serviciile aeriene cu Republica Coreea.

În mod tradițional, în cadrul acestor acorduri bilaterale privind serviciile aeriene, numai companiile aeriene deținute și controlate de un anumit stat membru sau de resortisanții săi pot opera zboruri între statul membru respectiv și o țară terță. Încheierea acordului orizontal oferă oportunități importante altor companii aeriene din UE și, prin urmare, este benefică pentru companiile aeriene ale ambelor părți.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Într-un moment în care transportul aerian internațional, grav afectat de criza COVID-19, se relansează încet, semnarea unui astfel de acord orizontal oferă speranțe pentru viitor, cu mai multe oportunități de dezvoltare a unor servicii pe distanțe lungi către piața coreeană. De asemenea, semnarea acordului arată că unul dintre factorii esențiali pentru redresarea pieței aviației este cooperarea internațională.”

Este important faptul că semnarea acordului are loc cu doar câteva zile înainte de videoconferința liderilor UE și ai Republicii CoreeaCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• din 30 iunie, ceea ce oferă o ocazie excelentă de a recunoaște importanța acestui acord la cel mai înalt nivel. De asemenea, se așteaptă ca liderii UE și ai Republicii Coreea să își reitereze angajamentul comun de a acționa în direcția instituirii unui dialog la nivel înalt privind transporturile între UE și Republica Coreea pentru toate modurile de transport.

Context

Acordul orizontal dintre UE și Republica Coreea marchează o altă realizare esențială în cadrul Strategiei Comisiei în domeniul aviației pentru EuropaCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• — menită să genereze creștere pentru întreprinderile europene, să stimuleze inovarea și să permită pasagerilor să beneficieze de zboruri mai sigure, mai ecologice și mai accesibile.

Etapele următoare

Atât Uniunea Europeană, cât și Republica Coreea vor continua în perioada următoare procedurile interne pentru încheierea acordului.

 

REDACTAT:

Vlăduţ ANDREESCU, manager  EDIC Târgovişte

Distribuie acest articol Oficial Media
Share