Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Update: Salvamontiștii dâmbovițeni caută două persoane dispărute în Munții Leaota

Update 20:50 – Tot în această zi, în jurul orei 14:00, am fost solicitați din nou, prin numărul unic de urgență 112, să intervenim pentru salvarea unei persoane de sex feminin în zona Cascadei Doamnelor. Altă echipă mixtă, formată din salvatori montani de la Baza Peștera și jandarmi montani, s-a deplasat la locul mai sus menționat, ajungând în aproximativ 25 de minute și găsind victima ce prezenta o fractură la nivelul membrului superior stâng.

Fiind vorba despre un șoc traumatic, stabilizarea victimei a durat aproximativ 45 de minute, i s-au administrat substanțe pe cale IV și i s-a imobilizat membrul afectat cu ajutorul atelelor.

S-a recurs la transportul acesteia cu ajutorul tărgii UT2000 până la SSV-ul din dotarea Jandarmeriei Montane, de unde a fost transportată până la Baza Salvamont Peștera. Victima a refuzat solicitarea ambulanței alegând să meargă personal la o unitate spitalicească din București. Specificăm faptul că persoana accidentată a fost echipată corespunzător, se arată în comunicatul de presă din partea Salvamont Dâmbovița.

Update 18:22 – atv-ul a fost găsit într-o râpă din zona Rătei în Valea Raciului. Șeful Salvamont Dâmbovița, Stefan Deaconescu, ne-a relatat că bărbatul și femeia au fost aruncați de pe autovehicul fără a suferi răni grave.

”Fiind noapte, turiștii nu au găsit drumul forestier însă au urmat firul unei văi și au ieșit undeva spre localitatea Runcu, unde au fost recuperați de un coleg de-al nostru și un reprezentant al Poliției Fieni. Cred ca au mers peste 10 km dar sunt în afara orcărui pericol.” ne-a relatat Stefan Deaconescu, șeful serviciului, care deja se deplasa la o altăintervenție, un accident pe Culmea Doamnele. Vom reveni cu detalii.


Știrea inițială:

Două persoane plecate în noaptea de 13 spre 14 august cu un ATV la o plimbare în munții Leaota au dispărut și sunt căutate de echipe de la Salvamont, Poliție, Jandarmerie și ISU. În ajutorul echipelor a fost trimis și un elicopter.

Reprezentanții Salvamont au anunțat că salvamontiștii din Dâmbovița sunt în misiune pentru căutarea și salvarea celor două persoane dispărute.

Potrivit primelor informații, acestea au mers cu ATV-ul în zona Rătei, pe versantul sud estic al munților Leaota.

Cele două persoane au plecat cu ATV-ul noaptea în jurul orei 23:00 și nu s-u intors la Cantonul Ratei, dispariția lor fiind anunțată de către un prieten la ora 7:52.

Acțiunea de salvare a început în urma apelului la numărul de urgență 112. O echipă din cadrul Salvamont Dâmbovița de la Baza Peștera s-a deplasat în zona Rătei.

La căutări participă și reprezentanți ai ISU Dâmbovița, Poliției, Jandarmeriei, dar și un elicopter din cadrul IGAV.

Revenim cu amănunte.

Foto: Salvamont Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share