28/02/2021

URANUS retrograd in Berbec 30 iulie-29 decembrie 2016. TREZIREA!

uranus

Planeta Uranus ramane in jur de 7 ani intr-un semn zodiacal, ii trebuie 84 de ani sa strabata intreg zodiacul, dar dintre toate planetele, “mersul”acestei planete este unic, este un “ mers rostogolit” in acord deplin cu limbajul astrologic al acestei energii: excentricitate, geniu,  nonconformist, idealist, revolutie, neprevazut. Uranus induce o energie ce dinamizeaza orice atinge, daca Saturn este cel care impune reguli,Uranus le rupe, aduce schimbarea, neasteptatul, socul, perturba fara avertizare, elibereaza, trezeste. Uranus in Berbec este original si independent. Plin de ambitie si energie, el este foarte inventiv,  impulsiv, nerabdator cu tot ceea ce vine de la celalalt(idei). Uranus in Berbec are capacitatea de a intui o noua directie pentru umanitate, din pacate , aceasta poate fi fie o directie buna, fie o directie rea. Uranus in Berbec poate fi riscant, inconsecvent si rebel iar pentru reusita, este nevoie de control si de atentie.

Uranus creaza agitatie, grabeste si accelereaza, aduce schimbari bruste si detasare, tulbura si rascoleste, amplifica neconventionalul, neinvitatul, fara precedentul,vorbim de fapt de o energie geniala, excentrica,nimicitoare. Uranus este Eliberatorul si actioneaza in principal prin tot ce este nou, directii noi, astrologie, ne ghideaza catre viitor dar intr-un ritm adesea greu de prezis.

Uranus tinde sa fie mai puternic si mai “uranian” atunci cand este retrograd. Cand Uranus este in mers direct, impulsurile intuitive, inventive, avangardiste curg in mod regulat dar cand Uranus intra in miscare aparent retrograda, dorinta de reforma, de razvratire creste iar exclamatia uraniana “ Evrika” are legatura cu afacerile neterminate din trecut, cu tot ceea ce constrange libertatea noastra. Daca in mers direct, Uranus ne bombardeaza  cu adevaruri universale dincolo de intelegerea noastra obisnuita, in mers aparent retrograd, Uranus ofera raspunsuri importante, de fapt raspunde intr-un mod socant adesea la intrebarea  “ De ce ?”.

Uranus retrograd  este adesea asociat cu revolte si revolutii, ceva care erupe cu o forta brusca, imprevizibila si schimba totul in calea lui. Dar efectele lui Uranus nu sunt numai distructive ci aceasta energie aduce o gandire originala, inventii unice, depasirea unor limite traditionale, propaga umanitarismul. Fie ca actioneaza intr-un mod constructiv sau unul distructiv, Uranus promoveaza progresul. La nivel personal, Uranus vorbeste intr-un limbaj ce tulbura, agita, socheaza, aduce surprize, ideea geniala dar si panica inexplicabila. Ori de cate ori o planeta este retrograda, energia ei este concentrata, interiorizata si aduce o intoarcere la problemele din trecut, vieti trecute. Practic (daca putem vorbi asa despre modul de manifestare a energiei uranine), Uranus retrograd in Berbec vrea sa re-verificam daca lucrurile au fost schimbate in acord cu unicitatea noastra si daca nu, sa ne apucam de treaba atat la nivel personal cat si la nivel global. Asa ca, daca locul de munca nu ne mai place si ne simtim blocati, daca o relatie devine din ce in ce mai proasta, daca locul, societatea in care traim nu mai ofera satisfactie de nici un fel, in urmatoarele luni, Uranus retrograd va alerta aceste lucruri, metodele lui pot fi ingenioase dar aducatoare de modificari necesare. Pana in decembrie 2016, Uranus retrograd ne cheama sa reexaminam orice temere, credinta, comportament, relatie, loc de munca, politica, care ne impiedica sa fim noi insine, cei adevarati. De asemenea, Uranus retrograd ne aduce in atentie schimbarile imprevizibile din trecut, ele trebuie re-analizate, au fost eliberatoare asa cum am sperat, au nevoie de unele corecturi sau trebuie facuta o noua schimbare, tot ce nu este in acord cu sinele nostru autentic, va suferi din nou o modificare. Uranus retrograd in Berbec ne indeamna sa ne eliberam sufletul, sa  trezim acea parte unica din noi care sa revolutioneze viata noastra. Uranus in Berbec este cunoscut pentru toate tipurile de evenimente bruste, neasteptate si haotice in aceasta zi in care isi schimba directia, deci asteptati-va la “ neasteptat”.

Pe o scara mai larga, Uranus retrograd se manifesta ca o neliniste generala in societatea in care traim, in politica, lucrurile acoperite, suprimate, ignorate, ies acuma in lumina. Conventiile si traditiile sunt contestate, sistemul politic se confrunta cu schimbari, tot ce a fost ascuns reapare acuma, scandalurile si coruptia sunt demascate intr-un mod incredibil.

Toate planetele retrograde aduc in atentia noastra o problema, o situatie cheie iar Uranus retrograd in Berbec vorbeste despre libertate, unicitate, respect pentru unicitatea celuilalt, idei inovatoare, eliberare de tot ceea ce inabusa entuziasmul nostru creator.
In urmatoarele cinci luni, Uranus retrograd poate schimba multe, planurile pot fi date peste cap intr-un mod total imprevizibil.

Uranus retrograd incepe pe gradul 24:30 Berbec si termina aceasta deplasare pe gradul 20:33 Berbec.Cei cu planete personale sau unghiuri importante in semnele cardinale( Berbec, Balanta, Rac, Capricorn) vor simti destul de intens aceasta faza de retrogradare a lui Uranus. Casa astrologica energizata de Uranus retrograd in Berbec arata un domeniu de viata supus schimbarii, este o oportunitate de a da deoparte tot ceea ce este inutil, invechit, este o sansa  unica de a fura focul de la zei fara a fi pedepsiti iarasi. In urmatoarele cinci luni, Uranus retrograd in Berbec devine prietenul celor cu Uranus retrograd in harta natala.

Adriana Tudosa

Citește mai multe pe adriana-astro.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share