Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ursul BALOO din Straja a împlinit 22 de ani

 Mascota stațiunii Straja ursul Baloo a împlinit 22 de ani. Sâmbătă, el a fost sărbătorit de localnici și turiști. I-a fost adus un tort în țarcul în care trăiește la poalele pârtiilor de schi, iar un concurs de schi pentru copii a fost organizat,  în cinstea lui.

În anul 2000, puiul de urs a fost găsit de vânători în pădurile Parângului, în zona Polatişte. Era în stare de inconştienţă, înfometat şi pierdut de familie, şi a fost ţinut mai multe zile în perfuzii, până când s-a mai înzdrăvenit. O vreme ursul a stat în gazdă la mai multe familii, care l-au îngrijit, însă pentru că nu putea fi ţinut într-o gospodărie, omul de afaceri Emil Părău, cel care i-a dat numele Baloo, l-a adus în Straja, unde i-a fost amenajat un ţarc de 1.200 de metri pătraţi, dotat cu bazin şi bine împrejmuit.

”Am dorit să le oferim pe lângă premiile câștigate la competiția de schi și o întâlnire cu BALOO mascotastațiunii Straja, care a împlinit 22 ani, o vârstă respectabilă pentru un urs. I-am ofeit un tort cu fructe, pe  care l-a savurat cu plăcere. Putem să spunem că Baloo al nostru este un urs trecut de a treia tinerețe, și  dacă o luăm în anii umani, are peste 80 de ani.  Copiilor și tuturor acelora  care vin să-l vadă pe Baloo,  le explicăm că starea naturală a ursului este în libertate și nu într-un țarc. Însă,  Baloo nu ar mai rezista să fie luat din Straja și dus într-o rezervație. El s-a obișnuit cu prezența omului, iubește copiii, face giumbușlucuri pentru fructe, bomboane. Este foarte bine îngriit aici, la noi și trăiește în condiții excelente”, a ținut să ne declare Emil Părău, cel care-l găzduiește pe Baloo.

Premierea câștigătorilor concursului  de schi a fost făcută  de reprezentanții ASOCIAȚIEI PRO STRAJA, invitat fiind cunoscutul om de televiziune Andi Moisescu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share