06/05/2021

USR PLUS nu-l mai vrea pe Cîțu premier. Începe războiul în coaliția de guvernare

USR-PLUS cere capul lui Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu. Potrivit unor surse politice citate de G4Media, unul dintre principalele scenarii de lucru discutate acum în Alianța USR PLUS este rămânerea la guvernare, în coaliție cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu premier.

”După cum a procedat cu demiterea lui Voiculescu, nu vedem nici o soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier într-o coaliție cu USR PLUS”, au declarat surse din alianță.

Alianța USR PLUS se reunește în ședință de la ora 12.00 pentru a discuta rămânerea sau ieșirea de la guvernare.

Florin Cîțu după demiterea lui Vlad Voiculescu:

”România trece printr-o situaţie dificilă în lupta cu pandemia. Ca să avem succes am spus ca este nevoie de incredere in instituţiile statului. Am decis astăzi să fac o modificare la vârful sistemului Sănătăţii. Eu cred cu tarie in aceasta coalitie de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, nu in jurul unor persoane”, a declarat premierul.

Începe războiul în coaliție!

Liderul PLUS Dacian Cioloş reacționează dur după revocarea lui Vlad Voiculescu, susținând că modul în care a procedat premierul „este absolut inacceptabil”.

„Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public. Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost DEMIȘI. Dan Barna nu vrea Ministerul Sănătății

Distribuie acest articol Oficial Media
Share