06/05/2021

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost DEMIȘI. Dan Barna nu vrea Ministerul Sănătății

UPDATE2: Dan Barna a refuzat să fie ministru interimar al Sănătăţii, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Surse politice au declarat că, dacă USR-PLUS nu vor propune rapid un alt ministru, Florin Cîţu este pregătit să asigure chiar el interimatul.

UPDATE: După demiterea lui Vlad Voiculescu, conform surselor politice, interimatul la Ministerul Sănătăţii va fi asigurat de Dan Barna, iar luat în calcul pentru o numire ulterioară ar fi fostul ministru al Sănătăţii Victor Costache.

Premierul Florin Cîțu: „Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Guvernul României.

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților.

Citește și: USR PLUS nu-l mai vrea pe Cîțu premier. Începe războiul în coaliția de guvernare

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a promovat-o pe Moldovan în funcția de secretar de stat, s-a opus însă acestei eventuale demiteri.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare, potrivit romaniatv.net.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share