28/10/2020

Valentin Calcan: ”nu faceți profit din nenorocirea oamenilor!”

Președintele Camerei de Comerț, Valentin Calcan, și-a manifestat indignarea față de felul în care comercianții exploatează situația medicală creată de COVID 19.

Constat cu mare amărăciune că avem comercianți care profită de năpasta numită coronavirus. Să poți cumpăra astăzi o mască sanitară de protecție este deja ceva extraordinar.

Nici nu mai contează prețul, dai oricât pentru sănătate, nu? Am găsit în ultimele zile în câteva locuri din Târgoviște aceste măști cu diferențe de preț de cca 250% între cea mai ieftină și cea mai scumpă. Textul vânzătorului este însă identic: „sunt la vechiul preț, următoarele vor fi mult mai scumpe!”. Un alt produs „de lux” este banalul dezinfectant pentru mâini. Prețurile sunt la fel de halucinante dacă-l găsești!

Avem obligația cu toții, să fim solidari în fața acestor momente grele. Fac un apel antreprenorilor: nu faceți profit din nenorocirea oamenilor!  Responsabilitatea socială se probează acum, în aceste momente.

La produsele de maximă necesitate: soluții dezinfectante, de unică folosință, măști, etc, puneți un adaos comercial moderat, cât să aveți costurile acoperite. Profit puteți să faceți apoi, după ce va trece criza și vom avea din nou zile cu soare!

Valentin  Calcan

Președinte CCIA Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share