Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Descopera puterile magice ale muzicii baroce

creier_muzica

 

Dat fiind ca la baza suntem energie si tot ceea ce ne inconjoara este de asemenea energie de diferite niveluri de vibratie, toate aspectele mediului inconjurator ne influenteaza. Ori de cate ori ne aflam intr-un anumit mediu, energiile care compun acel spatiu se impletesc cu energia noastra. Energiile de joasa vibratie ne pot afecta atata timp cat vibratia noastra nu este constant ridicata peste un anumit nivel astfel incat sa nu mai rezoneze cu acestea.

Daca ceva din noi rezoneaza cu un val de vibratie negativa, acesta va activa, in mod automat, vibratia joasa similara care se afla inca inauntrul nostru. De aceea unele aspecte ale mediului ne afecteaza si altele nu, in functie de vibratia personala. Emotiile negative blocate, convingerile si programele limitative din subconstient, anumite aspecte ale structurii noastre inconstiente, credintele limitative care creaza disconfort launtric datorita conflictului interior derivat din nealinierea acestora la Adevarul Esentei Fiintei noastre, toate acestea creaza frecvente de joasa vibratie inauntrul nostru si fac din noi magneti si porti deschise pentru energiile negative din exterior.

De aceea, pentru a ajunge la o schimbare Reala este absolut necesara igiena interioara care incepe intotdeauna cu vindecarea emotiilor, schimbarea convingerilor si credintelor si se continua cu o munca constanta de constientizare a Adevarului despre Cine Suntem cu Adevarat, o practica care este necesar sa devina obisnuinta zilnica pentru a fi integrata la nivel subconstient si pentru a putea sa transpara in actiunile noastre si in modul nostru de viata.

Astazi vom vorbi despre MUZICA, unul dintre aspectele mediului inconjurator care poate fi un ajutor de nadejde in procesul nostru de schimbare sau un sabotor real al echilibrului personal. Sa nu uitam ca SUNETUL este VIBRATIE. Ceea ce obisnuim sa ascultam zilnic ne afecteaza clipa de clipa starea de spirit mai mult decat ne putem imagina. Vibratia sunetelor intra in contact cu noi, afecteaza functionarea creierului, emotiile, starea de spirit si in consecinta ne indeparteaza sau ne apropie de zona de echilibru, liniste interioara sau de forta si putere personala. Asa ca este important sa acordati atentie muzicii pe care o ascultati.

Sunetele naturale, bataia vantului, trilurile pasarilor, fosnetul frunzelor sau ropotul ploii sunt extrem de benefice. Acestea ne apropie de cadrul natural care ne sustine viata, ne integreaza in firesc si ne relaxeaza ajutandu-ne sa curgem liberi in fluxul Vietii. Cand ascultam, de pilda, sunetul unei cascade care curge, lasandu-l sa ne umple fiinta, acesta ne poate ajuta sa curatam si sa „spalam” negativitatea interioara. Vibratia unei piese muzicale relaxante ne poate transpune in stare alfa, acolo unde mintea noastra se linisteste, fiind astfel ajutati sa restabilim contactul cu Centrul Fiintei noastre cu care nu ne prea identificam in viata de zi cu zi.

Pe langa toate acestea, un rol foarte important in dezvoltarea personala a individului il joaca muzica clasica (muzica baroca). Muzica clasica este, dintr-un anumit puct de vedere, matematica si contine acele formule ce compun vibratii cu diferite roluri, influentand in mod benefic creierul de o maniera Reala, motiv pentru care este folosita deja in multe centre de vindecare sau invatare rapida, in scopuri variate.

Relaxarea

imbunatatirea memoriei

sincronizarea emisferelor

ameliorarea capacitatii de concentrare si vizualizare

imbunatatirea sistemului imunitar

sunt doar cateva dintre beneficiile extraordinare ale MUZICII BAROCE. Compozitori ca Vivaldi, Bach, Mozart si altii se pare ca si-au compus piesele in baza unor „formule speciale” transmise din „breslele” muzicale stravechi.

Wolfgang-amadeus-mozart_1

Oamenii de stiinta au studiat aceasta muzica miraculoasa si au ajuns si ei la o serie de concluzii uimitoare. Se pare ca efectul benefic este produs de catre tempoul lent din concertele de muzica baroca. Prin studii s-a descoperit ca sectiunile lente din concertele baroce cu tempo intre 55 si 65 de batai pe minut creaza un efect de invatare amplificata. Compozitorii din acel timp stiau ca acest gen de muzica produce sunete armonioase si naturale de inalta frecventa care, fapt demonstrat de cercetarile stiintifice efectuate in epoca moderna, practic energizeaza corpul si creierul. Tempoul lent din aceste concerte baroce se identifica in miscarea largo sau andante. In timpul largourilor, presiunea arteriala se relaxeaza si scade si in acelasi timp bataile inimii incetinesc, pana se opresc la ritmul optim cel mai sanatos pentru organism. Mai mult decat atat, se intareste sistemul imunitar datorita eliminarii factorilor de stres din sange. Undele cerebrale de tip alfa cresc, in timp ce undele beta scad, realizandu-se sincronizarea emisferelor creierului. Interesant este faptul ca aceasta muzica induce o stare de relaxare alerta pentru ca in timp ce relaxeaza corpul, alerteaza mintea, ceea ce inseamna ca exista mai multa energie la dispozitia creierului. Putem gasi similaritati intre efectele muzicii baroce si meditatiile de tip mantra, la nivel fiziologic. Un fapt demn de mentionat este concluzia la care au ajuns cercetatori din cadrul fundatiei Menninger din Kansas si anume aceea ca, in momentul in care emisferele creierului se sincronizeaza ca efect al ascultarii acestui tip de muzica, se creaza o stare care este esenta si rezultatul meditatiei de tip Zen.

Pentru inceput, cercetatorii spun ca este necesar sa ascultam 100 de ore de Mozart (nu neaparat in continuu, asa ca nu va speriati, ci este vorba despre 100 de ore insumate dar cu o oarecare constanta si continuitate – in sensul ca nu ascultam cinci ore astazi si inca cinci peste o luna ci macar cateva ore in fiecare zi pana insumam cele 100 de ore) pentru a da STARTUL. Dupa cele 100 de ore, in care creierul nostru este mentinut sub actiunea acestor vibratii inalte, efectul muzicii baroce in materie de relaxare, vindecare, crestere a imunitatii corpului, imbunatatire a memoriei si invatare accelerata se produce cu usurinta chiar daca ascultam aceste concerte pentru cateva minute.

Va invitam sa experimentati efectul acestor armonii de inalta vibratie.

Relaxare placuta!

harmonygroup.ro

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">