Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Vârsta de pensionare pentru mineri rămâne la 45 de ani

Ministrul muncii și solidarității sociale, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit din nou, cu liderii minerilor din Valea Jiului, unde Complexul Energetic Valea Jiului, recent înființat, a preluat activele și angajații Complexului Energetic Hunedoara.

La această întălnire au participat și parlamentari din județul Hunedoara, secretarrul general al Confederației Meridian și în special, senatorul Cristian Resmeriță, cel care i-a susținut mereu pe mineri și a luptat pentru drepturile lor.

Principalele discuții s-au axat pe legea pensiilor, care ține cont în prezent de grupele speciale, în contextul în care cele patru exploatări miniere din Valea Jiului  își vor înceta activitatea în 2032.

”Problemele ridicate de sindicate  și-au  găsit soluționarea în urma dialogului cu doamna ministru, astfel încât drepturile pensionarilor din minerit și energie, inclusiv cele care au rezultat din aplicarea legilor speciale pe care eu le-am inițiat în amndatul precedent și actual de parlamentar,  să rămână în vigoare și în noua Lege a Pensiilor. Vârsta de pensionare pentru mineri rămâne la 45 de ani. ”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Atâta timp cât există grupe speciale de muncă, calculul pensiilorntrebuie  să se facă în concordanță cu locurile de muncă,  în care oamenii își desfășoară activitatea.

Legea pensiilor, adoptată joia trecută de Guvern este programată să intre la votul din Senat, apoi merge la Camera Deputaților,  care este for decizional în acest caz.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin