03/12/2021

Vești bune pentru românii care vor să ajungă în USA

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat marţi că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări în programul de renunţare la obligativitatea vizelor (visa waiver) care permite deplasarea în Statele Unite fără viză.

VWP este un parteneriat de securitate cuprinzător între Statele Unite și țările desemnate, care facilitează călătoriile internaționale în Statele Unite pentru afaceri sau turism fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile, protejând în același timp securitatea națională.
„Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România(…) Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului. În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.
În luna februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii „şi-au exprimat interesul continuu pentru menţinerea Acordului dintre SUA şi UE privind utilizarea şi transferul de date din registrele cu numele pasagerilor (PNR) şi pentru colaborarea cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile pentru Programul visa waiver”. În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări.
Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.
Aceste cerinţe includ o rată a refuzurilor acordării de vize temporare sub 3%, eliberarea de documente de călătorie securizate şi o colaborarea strânsă cu autorităţile americane care se ocupă cu aplicarea legii şi combaterea terorismului, potrivit unor precizări făcut luna trecută de Departamentul american pentru securitate internă. Includerea celor patru țări UE în programul Visa Waiver s-a aflat pe masa discuțiilor și la summitul dintre Uniunea Europeană și SUA din luna iunie, de la Bruxelles, dar și la reuniunea ministerială UE – Statele Unite.

declaratie comuna UE- SUA

Totodată, aducem la cunoștința celor interesați că Departamentul de Stat a început   programului de imigrare Diversity Visa DV-2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣  din data  de 6 octombrie 2021. Nu se percepe nicio taxă de înscriere. Informații despre înscrierea online și instrucțiunile complete despre program se pot găsi pe pagina oficială  usvisas.state.gov/dv/instructions.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share