Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Peştera cea mai cunoscută din Masivul Bucegi, dar şi cea mai importantă, este Peştera Ialomiţei sau Peştera Regilor. Importanţa ei îşi are rădăcinile în izvoarele istorice, arheologice, mitologice, geografice ale Antichităţii.

În data de 25 iulie 2015, a avut loc inaugurarea și redeschiderea Peșterii Ialomița, investiție realizată prin proiectul ”Reabilitarea și modernizarea infrastructurii tehnice pentru creșterea potențialului turistic al peșterii Ialomiței din masivul Bucegi, județul Dâmbovița”, proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013 și care a urmărit dezvoltarea durabilă a zonei montane din județul Dâmbovița prin creșterea gradului de atractivitate turistică a Peșterii Ialomiței.

Pestera Ialomitei poate fi vizitata tot timpul anului, chiar si in sezonul de iarna. Echipa Salvamont Dambovita, condusa de profesor Doru Deaconescu este cea care se ocupa in permanenta de asigurarea unui traseu practicabil pentru turisti in zona de intrare a pesterii.

In vizita noastra de lucru pentru reportajul legat de Pestera Ialomitei am surprins echipa Salvamont Dambovita  in actiuni de prevenire a incidentelor, actiuni ce au avut ca rezultat un drum accesibil, usor de urcat, marcaje de preventie, indepartarea turturilor ce se formeaza in acest sezon la gura de intrare a pesterii, precum si eliberarea traseului atunci cand vantul a produs caderea brazilor si a fost necesara toaletarea acelei zone.

Pentru mai multe detalii urmariti un material realizat in exculsivitate de Oficial Media.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share