18/06/2021

Viitorul educației depinde de tine

The FutureKit, PointEd și Eduprenoria, trei organizații care activează în zona educației nonformale, au realizat studiul ”Viitorul educației depinde de tine”. Acest studiu a apărut în contextul noului început de an școlar, eveniment care i-a prins pe mulți elevi și profesori nepregătiți.

Ținând cont că în data de 18 septembrie Ministerul Educației a anunțat că în România există 12.953 școli verzi (scenariul 1 – predarea exclusiv față în față), 4.391 școli galbene (scenariu 2 – predare hibrid) și 312 în roșu (scenariu 3 – predare exclusiv online), nevoia dezvoltării unor alternative online este una stringentă.

,,Deși publicul nostru țintă sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 – 30 de ani, echipa consideră că este necesar să luăm pulsul noii generații. Acest lucru ne-ar oeri o ancorare în realiattea imediată. Liceenii sunt viitorii potențiali angajați pentru companiile concurente pe piața românească. Alegerea de a urma sau nu un program universitar, direcțiile pe care doresc să o pornească elevii sunt indicatori esențiali în calibrarea conținutului livrat pe platforma noastră.

Echipa PointEd s-a alăturat acestui demers, deoarece consideră că susținerea educației nonformale este esențială în contextul actual românesc. Prin acest studiu dorim să vedem dacă curricula actuală mai reprezintă sau nu busola de care are nevoie tânărul sec. XXI.”, Andreea Moldovan, Community Builder PointEd

Studiul curent

Inițiatorii acestui studiu de caz consideră că, în contextul actual, profesorii trebuie să fie lideri. Deși educația este un pilon principal în dezvoltarea unui stat, în țara noastră schimbarea se pare că începe invers: de la individ spre instituție.

În acest studiu am dorit să oglindim ambele viziuni în legătură cu un singur subiect: educația. Am creat două formulare – unul pentru cadre didactice și unul pentru liceeni – pentru ca odată încheiată perioada de colectare a datelor să putem descrie puncte de vedere, comparăm viziuni și umple goluri. Un astfel de studiu este cu atât mai important cu cât oferă punți de discuție și atrage atenția asupra unor nevoi reale identificate în rândul ambilor actori implicați în procesul educațional.

Cum poți ajuta?

Pentru a lua parte la acest studiu trebuie să completezi unul dintre aceste două formulare:

Formular pentru liceeni – https://educatialtfelpentruviitor.typeform.com/to/Fu6NWq4m

Formular pentru cadre didactice – https://educatialtfelpentruviitor.typeform.com/to/y43LLg

***

The FutureKit

 The FutureKit este primul program interactiv și integrat de coaching și mentorat vocațional, dedicat tinerilor din România. Prin învățare experiențială și interactivitate, vom conecta pasiunile tinerilor cu vocațiile viitorului, antrenându-i totodată pentru un viitor incert și volatil. Vom contribui astfel la conturarea unei comunități de tineri cu (meta)competențe relevante, orientați către (re)soluții pentru domeniile de interes și conectați la realitatea pieței forței de muncă, pentru o ocupare sustenabilă și de calitate.

PointEd

PointEd modelează viitoarea forță de muncă, transformând experiențele relevante de lucru în cursuri online, în cadrul unei platforme structurate pe teme de interes. Construiește comunități centrate pe educație, unind facilitatori de cursuri cu utilizatori, companii și organizații nonguvernamentale.

Eduprenoria

Prin Eduprenoria, facem educație antreprenorială pe bune pentru elevii liceelor tehnologice și școlilor profesionale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share