Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Radu Popa: Când mafia vorbeşte, cetăţeanul pierde

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița și fost deputat, a prezentat în conferința de presă detalii despre afacerile care se fac pe bani publici în orașul Găești, unde sunt implicați un consilier local și primarul. Acesta cere conducerii PNL Dâmbovița să vină cu niste explicații publice și adresează mai multe întrebări celor implicați, dar și instituțiilor statului:

”Cerem tuturor instituțiilor statului să își facă datoria, de la procurorul de caz pe care îl văd cam anesteziat în legătură că dosarul de corupție în care sunt implicați capii PNL. (…)

”Vocea principală îi aparține consilierului local Cătălin Slăvilă ”veteran” al afacerilor pe bani publici și ambasador al mai multor sindicate interlope din Găești. Vocea secundară este a unui cunoscut om de afaceri din Găești, după ce relatează presa. Aceasta discuție arată cum interlopii politicii folosesc Primăria Găești drept comandament central al unor afaceri de multe milioane de euro.” spune Radu Popa.

Declarații pe larg din conferința de presă:

”Clanul Griguță a capturat, pur și simplu, orașul Găești. Ultimii ani au fost un dezastru. Acum, lupta se apropie de sfârșit. Câțiva oameni au reușit să scape. Dar ei sunt hăituiți și au nevoie de sprijinul oamenilor onești.
Dovada o face o înregistrare apărută ieri în presă care în care sunt implicați consilierul local Cătălin Slăvilă (fost polițist condamnat pentru proxenetism și trafic de carne vie), Primarul Orașului Găești, Gheorghe Grigore, care, ca orice mafiot care se respectă are și o poreclă-Griguță. El e șeful PNL Găești și Vicepreședinte PNL Dâmbovița.
Vocea principală îi aparține consilierului local Cătălin Slăvilă ”veteran” al afacerilor pe bani publici și ambasador al mai multor sindicate interlope din Găești. Vocea secundară este a unui cunoscut om de afaceri din Găești, după ce relatează presa.
Aceasta discuție arată cum interlopii politicii folosesc Primăria Găești drept comandament central al unor afaceri de multe milioane de euro.

Acordarea lucrărilor din bani publici în schimbul unor sume de bani reprezintă o preocupare constantă a clanului de la Primăria Găesti, din informațiile mele existând tensiuni între liderii județeni ai PNL cu privire la „dreptul” de a obține atât contracte bănoase cât și poziții politice care urmau a fi alocate unor membri de partid sau altor persoane în schimbul unor sume de bani, prin impunerea lor pe listele de candidați PNL la aceste alegeri.
Aderarea la mafie este echivalentă cu convertirea la o ideologie. Unul nu încetează niciodată să fie șeful. Așa fac și mafioții din clanul Griuță.

Primarul a fost sabotat din interior de cei care afirmă că îl susțin și asta ne-a dat posibilitatea să vedem adevărata față a PNL: hoțul strigă ”hoții!”.
Guran este direct interesat ca Griguță, primarul Găeștiului să câștige alegerile datorită unui contract extrem de bănos pe care firma lui îl are în Găești și care depinde de soarta primarului Griguță. Am comandat un sondaj în Gaesti la care se lucrează de azi și vom vedea, în zilele următoare, care sunt efectele acestei veritabile lovituri de presă.

  • Cerem aliaților PNL, respectiv celor din USR, să spună dacă Griguță reprezintă modelul lor de adiministrație publică și dacă îl mai susțin.
  •  Îi cerem lui Sorin Ion, colegul de afiș și de partid al lui Griguță să spună ce îl deranjează mai mult: faptul că mafia stă la masa PNL sau că Găeștiul merită altceva decât oferă politicienii PNL, respectiv pe Griguță?
  • Dacă va tăcea, atunci vom considera că prin metoda ca aceasta a fost și este finanțată toată campania lui electorală iar dâmbovițenii trebuie să știe că astfel de politicieni nu sunt demni de votul lor.
  • Dacă va tăcea și nu se va delimita de mafia din Primăria Găești, atunci vom fi siguri că profesorul de matematică Sorin Ion a calculat bine politic și la final, operațiunea de adunare a fost mai importantă decât orice altă valoare.
  • Va fi o dovadă că Sorin Ion și PNL reevaluează nu doar corupţia dar acceptă că mafia conduce campania și strânge bani pentru partid.
  •  Cerem tuturor instituțiilor statului să își facă datoria, de la procurorul de caz pe care îl văd cam anesteziat în legătură că dosarul de corupție în care sunt implicați capii PNL și căruia îi spun să nu uite că Portocală a crezut la fel, la șefii instituțiilor cu atribuții în apărarea ordinii și a valorilor constituționale precum și în identificarea și semnalarea actelor de coruptie. Domnilor, aveți un caz!
  • Ce măsuri concrete ați întreprins? Dacă și de când este cercetat acest caz grav de corupție?
  • Daca ar fi fost un candidat PSD, probabil că la ora aceasta era în cătușe, scos din Primărie și prezentat tuturor televiziunilor.
  •  Cerem liderului PNL, Guran Vasile, din respect pentru opinia publică, să prezinte și să asume un punct de vedere.

Iar pentru dâmbovițenii care vor vota, în câteva zile, am următorul mesaj:

Oameni buni, nu suntem toți la fel, chiar dacă suntem toți candidați.
Mai sunt unii care au lucrat 10-20 de ani în administrație și nici o pată nu există în trecutul lor. Ei au lucrat pentru Dvs.
Mai sunt unii, tineri, până în 40 de ani, care vă cer încrederea și votul ca să schimbăm mentalitățile și administrația județului. Și ei lucrează acum, în Parlament, pentru ca drepturile dvs să fie asigurate. Pentru a putea descătușa potențialul acestui județ și pentru a elibera administrația de mafioți, pe 27 septembrie votați oameni onești și integri.
Trebuie să realizăm ce alegere facem.

Trebuie să ne dăm seama că mafia este un fenomen teribil și grav și că trebuie combătută nu prin revendicarea eroismului cetățenilor fără funcții și fără apărare, ci prin implicarea în luptă ale celor mai bune forțe ale instituțiilor democratice și prin domnia votului.
Așa să ne ajute Dumnezeu!” a explicat Radu Popa.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share