Vineri, 15 mai, se redeschid toate parcurile. Unele au fost deja deschise. Află condițiile.

Redeschiderea parcurilor pentru public, cu excepţia locurilor de joacă pentru copii şi cu respectarea măsurilor generale de prevenire şi protecţie, este prevăzută din 15 mai, conform Ministrului Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgenţă, începând cu data de 15 mai 2020.

Va fi permisă şi circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în interiorul localităţilor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei şi evitarea formării grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.

Sigur că legea la un momentdat este neputincioasă oricât ar vrea să dezmebreze grupurile mai mari de persoane. Din informații pe surse se poate ieși la plimbare în parcuri și în număr de 8-10 persoane dar important este ca acestea să fie împărțiți în grupuri mai mici de maxim 3 cu o distanță de minim 2 metri. ”Faceți o probă: ieșiți 20 de cetățeni la alergat și exercițiu fizic într-un parc, dar având o distanță de 2-3 metri și organzați pe 7-8 grupuri. Cine poate să amendeze asta? Ar insemna să nu mai lucreze nimeni, să se închida magazinele mari, transportul, orice instituție”, conform sursei.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share