Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Virgil Guran, PNL: A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru DN71 Bâldana Târgoviște Sinaia

Am participat, astăzi, în calitate de reprezentant al Guvernului României, la un eveniment de o importanță deosebită pentru județul Dâmbovița: semnarea contractului având ca obiect proiectare și execuție ”Modernizarea DN71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia, km 0+00 – 44+130 lărgire la patru benzi de circulație și km. 51+041 – km. 109+905 drum la două benzi: Lot 1 (sector 1): Bâldana Târgoviște km. 0+00 – km. 44+130 la patru benzi de circulație”

După 30 de ani de amânări succesive, a fost nevoie de un guvern PNL care să se implice hotărâtor în rezolvarea aceste probleme, iar rezultatele se văd: la doar un an de la preluarea guvernării, au fost depășite toate obstacolele și, prin semnarea contractului de proiectare și execuție, proiectul a intrat în linie dreaptă!

Valoarea totală a contractului încheiat astăzi este de 587.664.162,47 fără TVA, pentru cei aproximativ 44 de km ai tronsonului, Prețul calculat per km este de 13.356.003 lei fără TVA, echivalentul a 2.782.500 Euro/km.

Proiectul, atât de necesar, așteptat și dorit de dâmbovițeni de 30 de ani, are o durată de realizare de 36 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. De remarcat că lucrarea va avea un termen de garanție de 90 de luni!

Prin realizarea investiţiei se va obţine, în primul rând, o legătură rutieră corespunzătoare între Bucureşti și Târgoviște cu o scădere semnificativă a timpilor de parcurs, dar beneficiile sunt mult mai numeroase.

Modernizarea DN71 asigura corelarea cu proiectele de infrastructura mare deja demarate la nivel de Coridor IV și IX Pan European, aflate în diferite stadii de implementare, dar și accesibilitate corespunzătoare la reţeaua TEN-T dinspre/spre reţeaua de drumuri locale si municipiul Bucureşti;

Evenimentul la care am participat astăzi marchează doar primul mare proiect de infrastructură rutieră din Dâmbovița readus la viață de Guvernul liberal, lista obiectivelor pe care ni le-am propus pentru dezvoltarea județului fiind mult mai lungă.

Virgil GURAN,
Președinte PNL Dâmbovița

Material realizat la comanda PNL Dâmbovița; CMF 11200025

Distribuie acest articol Oficial Media
Share